Pakolaispolitiikan ajankohtaiskatsaus: Miltä näyttää maailman pakolaistilanne, entä miten vastaa EU?

Tekstiartikkelin kuva. Microphone macro vertical detail
Ulkopolitist · Pakolaispolitiikan ajankohtaiskatsaus: Miltä näyttää maailman pakolaistilanne, entä miten vastaa EU?


Pakolaisuus puhututtaa suomalaisia tavan tallaajista politiikan päättäjiin. Pakon edessä kodistaan muuttaneiden ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti, kun erilaiset konfliktit ja kriisit ravistelevat vakautta ja turvaa ympäri maailman. Samaan aikaan Euroopan unioni ja Suomi osana EU:ta kiristävät maahanmuuton ja turvapaikan hakemisen prosesseja.

Uudessa podcast-jaksossa kysytään, millainen yhteiskunnallinen ilmiö pakolaisuus on Suomessa ja kansainvälisesti. Millainen historia Suomella on pakolaisuuden ja pakkomuuton kanssa, sekä lähtö- että tulomaana? Millaista EU:n pakolaispolitiikka on tällä hetkellä, ja millä tavalla se vastaa globaaliin pakolaistilanteeseen? Mitä paljon puhuttu “ilmastopakolaisuus” tarkoittaa?

Asiantuntijavieraina jaksossa erikoistutkija Erna Bodström Siirtolaisuusinstituutista sekä vaikuttamistyön ja varainhankinnan asiantuntija Melissa Ahlberg Suomen Pakolaisavusta. Jakson juontavat Amani Al-mehsen ja Sofia Blanco Sequeiros.

Äänitys: 2.11.2023
Juontajat: Sofia Blanco Sequeiros ja Amani Al-mehsen
Editointi: Pauliina Saloranta
Jingle: Jantso Jokelin
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

Lue myös