The Ulkopolitist pyrkii vauhdittamaan suomalaista debattia, erityisesti kansainvälisen politiikan sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan aloilla. Siksi otamme mielellämme vastaan tasokkaita vieraskyniä, jotka tuovat esiin uusia näkökulmia, tuoretta ajattelua ja eri alojen osaamista. Etenkin toivomme vieraskyniä niistä aiheista, joita harvemmin käsittelemme tai jotka lähestyvät verkkolehdellemme tutumpia aiheita eri tulokulmista kuin vakiokirjoittajilla on tapana.

Tutustu alla oleviin kirjoitusohjeisiimme ja lähetä valmis, nasevasti otsikoitu tekstisi toimitukselle osoitteeseen toimitus(a)ulkopolitist.fi. Liitä mukaan myös lyhyt (korkeintaan kolme lausetta) kirjoituksen yhteydessä julkaistava esittely itsestäsi.

Mikäli kirjoituksesi päätetään julkaista, Ulkopolitistin toimitus on yhteydessä mahdollisista muutospyynnöistä ja julkaisuaikataulusta korkeintaan viikon päästä tekstin vastaanottamisesta. Tervetuloa osallistumaan debattiin!

***

Tyyli: The Ulkopolitistin tyyli on asiaproosaa, joka hakeutuu journalistisen ja akateemisen tekstin välimaastoon. Esikuvina ovat esimerkiksi Economist/Foreign Policy/Foreign Affairs tai muut laajoja, analyyttisia artikkeleita tuottavat julkaisut. Tavoitteena on avata yleistajuisia mutta pohdiskelevia näkökulmia käsiteltäviin teemoihin raikkaan oivaltavalla tavalla, silloin tällöin myös huumorin ja satiirin keinoin.

Pituus: Tekstejä on kahdenlaisia, pidempiä analyyseja tai toimituksen kirjoittamia lyhyitä kommenttipuheenvuoroja. Analyysien pituus on 800–1500 sanaa, kommenttien maksimissaan 500 sanaa. Vieraskyniksi hyväksymme vain pidempiä, analyysin muotoisia tekstejä.

Muotoilu: Kappaleiden tulisi olla tasattuja (justified). Tekstiin ei tehdä erityistä ingressiä eikä nostoja. Lihavoituja väliotsikoita saa käyttää, mutta ne eivät ole pakollisia. Kursivointia ja lihavointia voi käyttää säästeliäästi, mutta ei fontinvaihdoksia tai muita tehokeinoja. Yli lauseen pituiset lainaukset merkitään omiksi kappaleikseen.

Lähteet: Keskeiset lähteet merkitään hyperlinkin muodossa tekstin sisään. Artikkeleissa ei käytetä sulkuviitteitä (ts. Harvard style). Suorissa lainauksissa on aina oltava lähde.

Kuvat: Jokaisessa täysimittaisessa artikkelissa (analyysit) tulisi olla mukana vähintään yksi kuva. Toimituksen kommenttipuheenvuoroissa käytetään kuvia niiden kirjoittajista. Kuvien leveyden on oltava vähintään 750 pikseliä ja niihin voi halutessaan liittää kuvatekstin. Kuvatekstistä tulee ilmetä myös kuvan lähde ja jokaisen kirjoittajan on varmistettava, että käyttöoikeudet ovat kunnossa.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type