Mikä The Ulkopolitist?

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkomedia. Sen sisällöntuotannosta vastaa noin sata eri osa-alueiden asiantuntijaa, jotka ovat erikoistuneet ulkopolitiikkaan ja kansainvälisiin suhteisiin sekä toimittamiseen, viestintään ja kielenhuoltoon. Verkkomedia toimii vapaaehtoisvoimin.

The Ulkopolitistin kantava idea on sen perustamisesta asti ollut suomalaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun edistäminen. Yli kymmenen vuoden ajan The Ulkopolitist on julkaissut analyysejä, kommentteja, podcast-jaksoja sekä videosisältöjä tarjotakseen kriittisiä ja tuoreita näkökulmia ulkopoliittisen keskustelun tueksi ja taustaksi. Haluamme tuoda kaikkien saataville selkeitä ja laadukkaita suomenkielisiä analyysejä monimutkaisistakin aiheista – toisinaan myös pilke silmäkulmassa.

Verkkomedia koostuu päätoimituksesta, kuudesta alatoimituksesta sekä podcast-, kielenhuolto- ja viestintätiimeistä. Julkaisun taustalla toimii verkkomedian aktiivisista tekijöistä koostuva yhdistys The Ulkopolitist ry.

Verkkomedian sisältöjä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa Twitterissä, Instagramissa, LinkedInissä ja Facebookissa.

Arvot, jotka ohjaavat The Ulkopolitistin toimintaa

The Ulkopolitistin toimintaa ohjaa sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön laadittu eettinen ohjeistus, joka määrittää verkkomedian arvot. Ohjeistus on hyväksytty The Ulkopolitist ry:n kokouksessa 11. toukokuuta 2019. Ohjeistusta arvioidaan uudelleen säännöllisin väliajoin.

  • The Ulkopolitistin keskeisiä arvoja ovat itsenäisyys, vastuullisuus, faktapohjaisuus, moniäänisyys ja yhdenvertaisuus. The Ulkopolitist on poliittisesti sitoutumaton.
  • The Ulkopolitistin palstatila ei ole myynnissä. The Ulkopolitist päättää näkökulmat ja sisällöt.
  • The Ulkopolitistilla on oikeus hylätä yhteistyötarjoukset sekä vieraskynä- ja sisältöehdotukset, jotka eivät tue The Ulkopolitistin arvoja ja tarkoitusta.
  • The Ulkopolitist toimii avoimesti ja pyrkii toiminnassaan moniäänisyyteen.
  • The Ulkopolitist sitoutuu korjaamaan sisällössään olevat asiavirheet.

Yhteistyöhön The Ulkopolitistin kanssa?

The Ulkopolitist on vakiintunut yhdeksi Suomen suurimmista kansainvälispoliittisen keskustelun alustoista, ja vuosien aikana olemme tehneet myös yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa. Esimerkkejä yhteistyöprojekteista ovat muun muassa Upseeriliiton kanssa järjestetty Uudet uhkat -seminaari, Aalto-yliopiston kanssa toteutettu Trollauksen maantiede -kurssi, sekä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa julkaistu Europolitist-sisältökokonaisuus.

Olemme avoimia uusille yhteistyöehdotuksille, jotka ovat linjassa tavoitteemme kanssa: edistää moniäänistä ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua Suomessa. Voimme esimerkiksi suunnitella, käsikirjoittaa ja toteuttaa monimediallisia sisältökokonaisuuksia tai keskustelutilaisuuksia.

Yhteistyöt tehdään verkkomedian eettisen ohjeistuksen mukaisesti ja siten, että The Ulkopolitistilla säilyy mahdollisimman laaja vapaus suunnitella ja vaikuttaa yhteistyöprojektin sisältöihin.

Kiinnostuitko yhteistyön mahdollisuudesta? Ota yhteyttä:

The Ulkopolitistin toimitus: toimitus(at)ulkopolitist.fi

Vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari: annastina.haapasaari(at)ulkopolitist.fi, +358 44 0806 920

Kommentointi

Jokaista verkkomediassa julkaistua kirjoitusta voi kommentoida. Toimitus varaa kuitenkin itselleen oikeuden poistaa kaikki kommentit, jotka ovat sisällöltään lainvastaisia, aggressiivisia, halventavia tai muuten hyvän tavan vastaisia. Wheatonin lakia lainaten “don’t be a dick”.

Vieraskynät

The Ulkopolitist julkaisee myös vierailevien kirjoittajien puheenvuoroja, joiden aihepiiri vastaa verkkomedian käsittelemiä teemoja. Erityisesti tekijöidemme kirjoituksia kommentoivat puheenvuorot ovat tervetulleita. Kirjoituksia ja vastapuheenvuoroja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus(at)ulkopolitist.fi.

Sisällön lainaaminen

The Ulkopolitistissa julkaistua materiaalia saa lainata ilman toimituksen lupaa seuraavien ehtojen täyttyessä:

  • Sisältöä ei käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (muussa tapauksessa ota yhteyttä toimitukseen).
  • Sisällön alkuperäinen tuottaja sekä julkaisu mainitaan
  • Lainatun sisällön yhteydessä tuodaan esille myös The Ulkopolitistin osoite
  • Lainattua sisältöä ei muokata

Palaute

Palautetta verkkomedian tekijöille voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimitus(at)ulkopolitist.fi.

The Ulkopolitistin kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2342-7701.

The Ulkopolitist ry

The Ulkopolitist ry on verkkomedian taustalla toimiva yhdistys. Yhdistys edistää Suomessa käytävää ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua ja ylläpitää sekä julkaisee The Ulkopolitistia sekä järjestää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä tilaisuuksia.

Yhdistys on perustettu vuonna 2015. Lue lisätietoja yhdistyksen säännöistä täältä. Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus.

Hallituksen jäsenet ja roolit

Varsinaiset jäsenet
Rosa Kotoaro, puheenjohtaja
Anni Lindgren, varapuheenjohtaja
Heljä Ossa, sihteeri
Eero Tuorila, taloudenhoitaja
Julia Lintunen, viestintä- ja tapahtumavastaava
Annastina Haapasaari, päätoimittaja
Hannu Salomaa

Varajäsenet
Ilkka Tiensuu