Presidentinvaalitilaisuus: Pohjoismaisen yhteistyön uusi sävel

The Ulkopolitist | 06.11.2023
Tekstiartikkelin kuva.

Ukrainan sota ja sitä seurannut Nato-jäsenyys käänsivät uuden sivun Suomen turvallisuuspolitiikassa. Sotilasliiton jäsenyys on avannut uusia mahdollisuuksia syventää yhteistyötä Pohjolan ja Baltian maiden välillä etenkin Itämeren alueella. Valmiudet ovat nyt olemassa yhä tiiviimpään puolustusyhteistyöhön, ja esimerkiksi hybridivaikuttamiseen vastaaminen on korostunut uuden turvallisuustilanteen myötä.

The Ulkopolitist -verkkomedian ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen järjestämä presidentinvaalipaneeli 18. joulukuuta 2023 nostaa Pohjoismaat turvallisuuskeskustelun ytimeen ja selvittää, miten ehdokkaat näkevät pohjoismaisen yhteistyön roolin osana laajempaa ulko- ja turvallisuuspoliittista ajattelua. Miten Pohjolan linnake kestää yhdessä tulevaisuudenkin tyrskyt?

Presidentinvaaliehdokkaat kohtaavat paneelissa pohjoismaisten kysymysten äärellä. Ehdokkaista paikalla ovat ainakin Mika AaltolaLi AnderssonPekka HaavistoJussi Halla-Aho,  Olli Rehn ja Alexander Stubb. Keskustelua moderoivat The Ulkopolitistin vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari ja podcast-juontaja Tuomas Lähteenmäki.

Tapahtuman järjestävät Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja The Ulkopolitist yhteistyössä ER Bank of Ideas -ajatushautomon kanssa.

Tilaisuus järjestetään kutsuvierastilaisuutena Hanasaaren kulttuurikeskuksessa maanantaina 18.12.2023 klo 17:00–20:00. Lisäksi voit seurata presidentinvaalipaneelia verkossa striimin välityksellä.

Jos tapahtuma on asemasi tai edustamasi organisaation kannalta relevantti, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse ja kysyä osallistumismahdollisuudesta paikan päällä: [email protected]

Lisätietoja: vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari, [email protected] / +358 44 0806 920

Lue myös