Vaalit ja ulkopolitiikka – mistä kiistellään ensi hallituskaudella?

Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Vaalit ja ulkopolitiikka – mistä kiistellään ensi hallituskaudella?

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on kokenut historiallisia muutoksia kuluneella vaalikaudella. Tärkeimpänä niistä on Suomen päätös liittyä Natoon. Silti ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ole Sanna Marinin Hornet-kommentteja lukuun ottamatta noussut näkyväksi vaaliteemaksi. Puolueiden väliset näkemyserot ydinkysymyksistä ovat jääneet pieniksi.

The Ulkopolitist -podcastissa käsitellään eduskuntavaaleja ennen kaikkea ulko- ja turvallisuuspolitiikan näkökulmasta. Jatkuuko puolueiden välinen konsensus ensi vaalikaudella, vai tuoko Nato-jäsenyys mukanaan myös kiistanaiheita? Milloin koittaa Nato-krapula? Entä miten tulevan hallituksen muotoutuminen vaikuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan?

Jakson asiantuntijavieraina ovat väitöskirjatutkija Albert Weckman Åbo Akademista ja tutkijatohtori Iro Särkkä Ulkopoliittisesta instituutista.

Äänitys: 30.3.2023
Juontaja: Sofia Blanco Sequeiros ja Leonard Wilhelmus
Editointi: Sofia Blanco Sequeiro
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

Lue myös