Podcast: Kansainvälinen talous ja blokkiutumisen uhka

Kirjoittajan henkilökuva
Sofia Blanco Sequeiros | 13.05.2023
Tekstiartikkelin kuva. Microphone macro vertical detail
Ulkopolitist · Kansainvälinen talous ja blokkiutumisen uhka

Talouspolitiikka ja taloussuhteet ovat kiinteä osa valtioiden ulko- ja turvallisuuspoliittista työkalupakkia. Taloussuhteiden kautta käytetty valta heijastuu koko kansainväliseen poliittiseen järjestelmään. Esimerkiksi Kiina pyrkii vahvistamaan vaikutusvaltaansa niin Euroopan kuin Afrikankin maissa erilaisin investoinnein ja yhteistyöhankkein.

Podcast-jaksossa keskustellaan talouden, ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kansainvälisen politiikan kytköksistä. Mitä geoekonominen katsantokanta tarjoaa talouden ja politiikan ymmärtämiseen? Miltä kansainvälisen talousjärjestelmän ja kansainvälisen poliittisen järjestelmän tulevaisuus näyttää?

Asiantuntijavieraina jaksossa: 

Julia Lintunen on The Ulkopolitistin kirjoittaja.

Mikael Wigell on tutkimusjohtaja Ulkopoliittisessa instituutissa.

Äänitys: 10.5.2023

Juontajat: Sofia Blanco Sequeiros

Editointi: Sofia Blanco Sequeiros

Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa. Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.

Lue myös