Suomi Areena 2022: Turvallisuusympäristö murroksessa – mitä tekee Suomi?

Kirjoittajan henkilökuva
Annastina Haapasaari | 06.08.2022
Tekstiartikkelin kuva.

Heinäkuussa 2022 järjestetyn Suomi Areena -tapahtuman tilaisuuteensa The Ulkopolitist kutsui Suomen eturivin turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita keskustelemaan vallitsevasta epävakaasta turvallisuustilanteesta Euroopassa.

Ukrainan sota on järkyttänyt maailmaa ja sysännyt turvallisuuspolitiikan mannerlaatat liikkeelle ennennäkemättömällä tavalla. 

Venäjän helmikuussa aloittama hyökkäyssota aiheuttaa Ukrainassa mittaamatonta kärsimystä, minkä lisäksi se vaikuttaa suoraan ja välillisesti myös kaikkien muiden Euroopan valtioiden kokonaisturvallisuuteen. 

Suomi reagoi muuttuneeseen turvallisuusympäristöön nopeasti ja navigoi nyt entistä epävakaammassa maailmantilanteessa. 

Asiantuntijavieraina:

Rasmus Hindrén on kansainvälisten suhteiden johtaja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksessa ja toimii vanhempana tutkijana Atlantic Council -ajatushautomossa.

Heljä Ossa on väitöskirjatutkija Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä toimittaja The Ulkopolitistin Konfliktit ja turvallisuus -toimituksessa.

Pia Sarivaara toimii Ulkoministeriön pakotetiimin vetäjänä. Hän on Suomen Venäjän ja Kiinan -kaupallistaloudellisten suhteiden ja USA-Kiina-suurvaltakilpailun yritysvaikutusten asiantuntija.

Mikael Wigell on Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja, jonka tutkimushankkeet keskittyvät erityisesti geoekonomisiin riskeihin sekä pohjoismaiseen huoltovarmuuteen ja kriisivalmiusmalleihin.

Äänitys: 16.5.2022 Suomi Areena -tapahtumassa Porissa

Juontaja: Annastina Haapasaari

Kuvaus ja äänitys: MTV

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *