Uudessa Turvallisuusjännite -podcastissa pureudutaan Suomen raja-alueilla kyteviin jännitteisiin

Tekstiartikkelin kuva.

Jaksoissa huippuasiantuntijat pohtivat juontajien johdolla, miten viimeaikaiset muutokset vaikuttavat Suomen kansalliseen turvallisuuteen ja laajemmin turvallisuuspolitiikkaan.

Asiantuntijavieraita ohjelmassa ovat muun muassa Viron kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen ICDS:n varajohtaja Kristi Raik, Ylen Nato-erikoistoimittaja Maria Stenroos, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu, tohtorikoulutettava Heljä Ossa ja suojelupoliisin tiedusteluosaston päällikkö Pekka Hiltunen. Mukana on myös laaja kattaus Maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteilijöitä, kuten sotilasprofessori Marko Palokangas, apulaissotilasprofessori Juho Kukkola ja strategian professori Tommi Koivula.

”Maanpuolustuskorkeakoululle on tärkeää tuoda sotatieteellistä asiantuntemustaan muun yhteiskunnan käyttöön. Viime vuodet ovat osoittaneet, että näkemyksellemme on tilausta. Nyt toivomme tavoittavamme yhä enemmän nuoria ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita opiskelijoita ja ammattilaisia,” toteaa projektin tuottajana toimiva viestintäkoordinaattori Juho Autio.

Turvallisuusjännite -podcastin tuottavat yhteistyössä The Ulkopolitist ja Maanpuolustuskorkeakoulu. Ohjelman käsikirjoituksesta ja juonnosta vastaavat Tuomas Lähteenmäki ja Annastina Haapasaari.

”The Ulkopolitistissa ajattelemme, että ylipäällikön vaihtuessa on tärkeä luoda ajankohtaiskatsaus lähtötilanteeseen, eli niihin mahdollisiin uhkiin, joiden pintautumiseen meidän tulee olla yhteiskunnallisen keskustelun näkökulmasta valmiita. Kyse on ennakoinnista,” Lähteenmäki toteaa.

Turvallisuusjännite -podcast ilmestyy sekä The Ulkopolitistin podcastin että Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon ytimessä -podcastin syötteissä Spotifyssa, Apple Podcastissa ja muilla suosituilla podcast-alustoilla. Ensimmäinen jakso julkaistaan 7.3., minkä jälkeen uusi jakso ilmestyy joka torstai. 

Ulkopolitist · MPKK x The Ulkopolitist: Turvallisuusjännite-podcast – Ajautuuko Venäjä nurkkaan Itämerellä?

Ensimmäisessä jaksossa kysymme, mitä seurauksia Venäjän vaikutusvallan vähentyminen Itämeren alueella tarkoittaa ja siintääkö myrsky jo horisontissa. Vieraina Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu ja MPKK:n sotilasprofessori Marko Palokangas. 

Jakson juontavat Tuomas Lähteenmäki ja Annastina Haapasaari. Sarjan äänisuunnittelusta vastaa Petri Vanhanen ja visuaalisesta ilmeestä Miro Johansson.

Lue myös