Tilannekatsaus Ukrainaan: Miten sota muuttaa yhteiskuntaa?

Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Tilannekatsaus Ukrainaan: Miten sota muuttaa yhteiskuntaa?

Millainen tilanne Ukrainassa on tällä hetkellä? Miten sota vaikuttaa yhteiskuntaan taisteluiden ulkopuolella?

Venäjä aloitti täysimittaisen sodan Ukrainassa 24.2.2022. Sodan ensimmäisiä kuukausia seurattiin Suomessa niin uutisista, puheohjelmista kuin sosiaalisesta mediastakin. Kuvat ja videot taistelukentiltä sekä tiedusteluanalyysit sodan etenemisestä ja Ukrainan onnistuneista puolustussuunnitelmista muuttuivat osaksi arkea.

Sota pitkittyi ja yhä edelleen ukrainalaiset taistelevat Venäjää vastaan. Keskustelu sodan kulusta on herättänyt pohdintaa asiantuntijoissa. Onko sodasta uutisoitu liiankin ruusuisesti? Olisiko Suomessa tilaa myös kriittiselle keskustelulle Ukrainan sodasta?

Podcast-jaksossa käsitellään Ukrainan sodan nykytilannetta, tulevaisuutta ja sodan laajempia yhteiskunnallisia ja poliittisia vaikutuksia niin Ukrainassa kuin Suomessakin. Jakson juontavat Ida-Susanna Pöllänen ja Sofia Blanco Sequeiros.

Jakson asiantuntijavieraat:

Eversti Aki-Mauri Huhtinen on laitoksen johtaja Maanpuolustuskorkeakoulussa.


Äänitys: 13.2.2024
Juontajat: Sofia Blanco Sequeiros ja Ida-Susanna Pöllänen
Editointi: Pauliina Saloranta
Tuotanto: Sofia Blanco Sequeiros, Ida-Susanna Pöllänen
Jingle: Jantso Jokelin

Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.

Lue myös