Podcast: Turkki valmistautuu vaaleihin kriisin keskellä

Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Turkki valmistautuu vaaleihin kriisin keskellä

Podcast-jaksossa paneudutaan Turkin tilanteeseen alueella tapahtuneiden maanjäristysten näkökulmasta ja puhutaan maan tulevasta vaalikeväästä.

Alkuvuonna Syyriassa ja Turkissa tapahtuneet maanjäristykset ovat vaatineet yli 50 000 ihmishenkeä. Maihin vastaanotettu kansainvälinen apu ei sekään tuo takaisin menetettyjä läheisiä tai haihduta traumaa. 

Paitsi että kyseessä on äärimmäinen inhimillinen tragedia, maanjäristykset ovat aiheuttaneet Turkissa tyytymättömyyttä tehottomaan hallintoon. Puheista ja jo parikymmentä vuotta kerätystä maanjäristysverosta huolimatta Erdoganin hallinnon toimet eivät ole vastanneet hätätilaan odotetulla nopeudella ja laajuudella.

Turkkilaisilla on edessä myös vaalikevät, jonka alla kansalaisten epäilystä Erdoganin hallintoa kohtaan lisäävät epävakaa talous ja sisäpoliittiset jännitteet. Mitä muutoksia käynnissä oleva tilanne ja tuleva vaalikevät tuovat Turkin sisä- ja ulkopolitiikkaan?

Asiantuntijavieraana jaksossa:

Toni Alaranta on Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija.

Niko Järvi on Lähi-itä ja Afrikka -toimituksen kirjoittaja The Ulkopolitist.

Äänitys: 28.2.2023
Juontajat: Anni Lindgren ja Annastina Haapasaari
Editointi: Anni Lindgren
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

Lue myös