Yhdysvalloissa äänestetään demokratian tulevaisuudesta

Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Yhdysvalloissa äänestetään demokratian tulevaisuudesta

Yhdysvaltojen demokratian tilaa mitataan marraskuun välivaaleissa. Kaksinapainen puoluejärjestelmä natisee liitoksissaan, kun republikaanipuolue ottaa uusia askeleita äärioikealle. Trumpin linjaa kannattavat poliitikot ovat voittaneet useat tärkeät esivaalit – paikoin myös demokraattien tuella.

Ääriajattelun lisäksi tunnelmaa vaalien alla kiristävät rapakon takana muun muassa korkeimman oikeuden päätös kumota aborttioikeus ja korkea inflaatio, joka ei ota talttuakseen.

The Ulkopolitist -podcastissa käsitellään Yhdysvaltojen välivaalien lähtöasetelmaa ja maan republikaanipuolueen kohtalokasta kehitystä. Mitä tapahtuu, kun maailman mahtavimman demokratian kansasta lähes puolet ei enää usko virallisiin vaalituloksiin?

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Benita Heiskanen on Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Turun yliopiston John Morton -keskuksessa. Heiskanen on eurooppalaisen American Studies Network -verkoson puheenjohtaja.

Ilmari Reunamäki on The Ulkopolitistin Amerikat-toimituksen Pohjois-Amerikkaan erikoistunut toimitussihteeri. Hän työskentelee Ylen ulkomaantoimittajana.

Äänitys: 25.10.2022
Juontajat: Anni Lindgren ja Leonard Wilhelmus
Editointi: Leonard Wilhelmus
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.

Viimeisimmät julkaisut