Merkelin jälkeinen Saksa tasapainottelee perinteiden ja mullistusten välillä

Ulkopolitist · Merkelin jälkeinen Saksa tasapainottelee perinteiden ja mullistusten välillä

Syyskuisten vaalien jälkeen Saksan politiikka on murrosvaiheessa. Jatkuuko Merkelin konservatiivinen ja pragmaattinen politiikan tekemisen tapa – vai siintääkö tulevaisuudessa jotain uutta?

Saksassa puhaltavat uudet tuulet, kun 16 vuotta maata johtanut liittokansleri Angela Merkel siirtyy syrjään. Syyskuun vaaleissa Saksan sosiaalidemokraatit ja vihreät nousivat vaalivoittoon, ja Merkelin kristillisdemokraattien äänisaalis jäi ennätyksellisen alhaiseksi. 

Uudessa podcast-jaksossa käsitellään Saksan vaaleja ja erityisesti sitä, mitä ne kertovat maan poliittisesta ilmapiiristä. Mitä Euroopan jättiläisen nuoret sukupolvet vaativat maan politiikalta? Entä voivatko vaaleissa nostetta saaneet pienpuolueet tuoda uutta sähäkkyyttä Saksan ulkopolitiikkaan, joka konservatiivipuolueen valtakauden aikana on jämähtänyt perinteisiin ja sovitteleviin uomiinsa?  

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Kimmo Elo työskentelee Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksessa Eurooppa-tutkimuksen erikoistutkijana. Elo on erikoistunut tutkimuksessaan muun muassa  Saksa–Eurooppa-kokonaisuuteen, eurooppalaisiin politiikkaverkostoihin ja Euroopan integraatioon poliittisena ilmiönä.

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja, joka työskentelee tällä hetkellä sekä Saksan yleisradioyhtiö Deutsche Wellen avustajana että Ylen Saksan-avustajana. Lisäksi Saraste on The Ulkopolitistin Eurooppa-toimituksen kirjoittaja.

_

Etä-äänitys: 29.9.2021

Juontajat: Anni Lindgren ja Leonard Wilhelmus

Editointi: Leonard Wilhelmus

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *