100. jakso – Kuinka ulkomaanuutisointi voi 2020-luvulla?

Podcastin juhlajakso valottaa ulkopolitiikan parissa työskentelevien toimittajien arkea ja kirjeenvaihtajien työn merkitystä totuudenjälkeisessä ajassa.

Kansainvälisen politiikan monimutkainen kudelma on viime vuosina kiristynyt maailmanlaajuisten kriisien, globalisaation ja suurvaltapolitiikan ristiaallokossa.

Suuret ulkopoliittiset tapahtumat asettavat haasteita myös aiheen parissa työskenteleville toimittajille, joiden tehtävänä on muovata kaaos uutiskokonaisuudeksi.

The Ulkopolitist -podcastin 100. jaksossa sukelletaan ulkomaanuutisoinnin nykypäivään 2020-luvun Suomessa. Millaista ulkopoliittista keskustelua yhteiskunnassamme käydään ja millainen on suomalaisten medialukutaito kansainvälisten uutisten seuraajina? Entä millaisia trendejä tai uusia haasteita ulkomaanuutisoinnissa on havaittavissa?

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Anna-Liina Kauhanen on Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt Helsingin Sanomien Tukholman ja Berliinin kirjeenvaihtajana.

Erkka Mikkonen on Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja. Lukuisten Venäjä-vuosien lisäksi Mikkonen on raportoinut Ylelle muun muassa Ukrainasta ja Buenos Airesista.

Mari Karppinen työskentelee MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana asemapaikastaan New Yorkista. Karppinen on myös dokumentaristi, jonka tunnetuimpia töitä on dokumenttielokuva Trumpin Amerikan tulevaisuus.

___

Äänitys: 13.9.2021

Juontajat: Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *