Podcast: Miltä maailma näyttää zoomereiden valtakaudella?

Ulkopolitist · Miltä maailma näyttää zoomereiden valtakaudella?

Unohda kaikki mitä tiedät poliittisesta päätöksenteosta ja johtajuudesta – Z-sukupolvi on valmis ravistelemaan vanhoja valtarakenteita.

Maailmalla tapahtuvien muutosten aallot lyövät erityisesti Y- ja Z-sukupolviin, eli tutummin milleniaaleihin ja zoomereihin. Globalisaation myötä maailma on avoimempi, ja toisaalta monin tavoin hektisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Vielä tällä hetkellä Z-sukupolven edustajat eivät juuri näy johtotehtävissä. Uuden sukupolven rooli on kuitenkin noussut keskiöön esimerkiksi ilmastoaktivismissa, antirasistisessa toiminnassa ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia ajavassa työssä. 

The Ulkopolitistin uusimmassa podcastissa keskustellaan johtajuudesta ja politiikan tekemisestä nuorten sukupolvien silmin. Millaisena nuoret aikuiset näkevät maailman nykytilan, tulevaisuuden ja toisaalta oman sukupolvensa johtajuuden yhteiskunnallisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä? 

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Annika Nevanpää on kokenut opiskelijavaikuttaja ja tamperelainen hallintotieteiden opiskelija. Nevanpää toimii tällä hetkellä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana ja työskentelee sivistyksen, tieteen ja saavutettavamman korkeakoulutuksen puolesta.

Janina Ojala on Mixed Finns -yhteisön perustaja ja maailmanpolitiikan opiskelija Helsingin yliopistossa. Ojala on myös sekä Students of Colour -järjestön että Helsingin YK-nuorten hallituksen jäsen. Vapaa-ajalla aktivismin vastapainoksi Ojala kutoo paljon villapaitoja, tanssii ja kokkaa ystäviensä kanssa. 

Katri Leppälaakso on Suomen YK-nuorisodelegaatti ja Helsingin YK-nuorten sidosryhmävastaava. Katri opiskelee Helsingin yliopistossa maailmanpolitiikkaa neljättä vuotta. Vapaa-ajallaan Katri innostuu kulttuuritapahtumista, taiteesta ja museoista.

___

Äänitys: 30.5.2021

Juontajat: Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Kuva: Rio Gandara / HS

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *