Podcast: Antirasistisen työn hedelmät kerätään, kun tavoitteet kääntyvät politiikaksi

Ulkopolitist · Antirasistisen työn hedelmät kerätään, kun tavoitteet kääntyvät politiikaksi

Antirasismi on pinnalla aktivismissa, kulttuurisivuilla ja somekuplissa, mutta onko se huomioitu myös politiikan päättävissä pöydissä?

Rasismin vastaisessa taistelussa eletään murroskautta. Myös Suomessa on havahduttu huomaamaan, ettei maailman onnellisimman maan yhdenvertaisuustyö ole vielä valmis. Miten käsillä oleva muutosvoima saadaan virtaamaan poliittiseen päätöksentekoon saakka?

Keskustelu etnisten vähemmistöjen oikeuksista kutistuu yhteiskunnallisessa keskustelussa usein identiteettipolitiikaksi. Moninaisempaa ääntä kaivataan kuitenkin kokonaisvaltaisemmin myös talous- ja koulutuspolitiikassa, johtoportaissa sekä asiantuntijarooleissa.

Asiantuntijavieraina jaksossa: 

Shadia Rask on filosofian tohtori ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuspäällikkö, joka tutkii syrjintäkokemusten yleisyyttä ja yhteyttä hyvinvointiin. Tällä hetkellä hän työskentelee muun muassa Moninaisesti parempi -hankkeessa, jossa tavoitteena on edistää Suomeen muuttaneiden korkeasti koulutettujen naisten asiantuntijauria. 

Liban Sheikh on Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja sosiologian opiskelija Tampereen yliopistolla. Sheikh kirjoittaa parhaillaan gradua rasismin vastaisuuden haasteista ja toimintatavoista Suomessa. Syksyllä 2020 Sheikh valittiin mukaan Barack ja Michelle Obaman perustaman Obama Foundation -säätiön puolen vuoden mittaiseen kansainväliseen johtajakouluun.

Äänitys: 7.4.2021

Juontajat: Annastina Haapasaari ja Anni Lindgren

Editointi: Petri Vanhanen

Kuva: Rio Gandara / HS

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *