Podcast: Luonto katoaa, miten reagoi yritysmaailma?

Globaalilla taloudella on merkittävä vaikutus luonnon monimuotoisuuteen. Mutta kenellä lopulta on käsissään ratkaisun avaimet luontokadon estämiseksi?

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen puhuttaa sekä politiikassa että elinkeinoelämässä. Vettä myllyyn on lisännyt helmikuussa julkaistu Cambridgen taloustieteen professori Partha Dasguptan biodiversiteettiraportti. Raportin mukaan luonto on ymmärrettävä varallisuutena ja pääomana, jota ihmiskunnalla ei ole varaa menettää.

Tuoreessa podcast-jaksossa pohditaan yritysten roolia taistelussa luonnon monimuotoisuuden puolesta. Onko luontokadon huomioiminen seuraava vastuullisen yritystoiminnan askel? Miten suomalaiset päättäjät ja yritykset ovat reagoineet luontokadon asettamaan haasteeseen?

Asiantuntijavieraina jaksossa: 

Mari Pantsar on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johtaja. Pantsar on työskennellyt lähes kaksi vuosikymmentä cleantech-liiketoiminnan parissa yksityisellä ja julkisella sektorilla. 

Hanna Kaskela on työeläkeyhtiö Varman vastuullisen sijoittamisen johtaja. Vuoden 2021 alusta Kaskela on ollut Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsifin hallituksen jäsen.  

Äänitys: 24.3.2021

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki ja Anni Lindgren

Editointi: Petri Vanhanen

Kuva: Rio Gandara / HS

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *