The Ulkopolitist -podcast aloittaa yhteistyön HS Vision kanssa

Kirjoittajan henkilökuva
Anni Lindgren | 04.03.2021

The Ulkopolitistin podcastin syväluotaavaa analyysia voi jatkossa kuunnella myös Helsingin Sanomien alustoilta. 

Globaaleihin ilmiöihin ja kansainväliseen politiikkaan keskittyvä The Ulkopolitist -podcast on maaliskuusta lähtien osa uuden HS Vision podcast-tarjontaa. Ensimmäinen The Ulkopolitistin jakso Helsingin Sanomien alustoilla ilmestyy 13. maaliskuuta.

HS Visio on Suomen suurimman sanomalehden uusi talouteen keskittyvä sisältökokonaisuus. Sen ydinaiheita ovat muun muassa teknologia, tulevaisuus ja kansainvälinen talous. 

”HS Visio, kuten The Ulkopolitist, on tehty maailmaa seuraaville, monipuolisesti uteliaille sekä kansainvälisestä politiikasta ja taloudesta kiinnostuneille ihmisille”, sanoo Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski. ”Jos haluaa tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, kannattaa kuunnella ääniä myös oman kuplan ulkopuolelta.”

Yhteistyön myötä The Ulkopolitist -podcast kohoaa yhä kirkkaammaksi tähdeksi ulkopoliittisen analyysin taivaalle. Podcast nostaa myös jatkossa esiin ajankohtaisia maailmanpolitiikan tapahtumia ja varjoon jääneitä heikkoja signaaleja yhdessä vierailevien asiantuntijoiden kanssa.

Podcastia toimittavat ja tuottavat Annastina Haapasaari, Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki, joiden taustat ovat yhteiskuntatieteissä ja media-alalla. Ohjelman teknisestä toteutuksesta vastaa Petri Vanhanen.

”Ulko- ja turvallisuuspoliittinen toimintaympäristö on monimutkaistunut, eikä ulkopoliittista keskustelua voida jättää vain päättäjien harteille. Meidän on ymmärrettävä ilmiöitä puheenaiheiden takana, ja nuoren sukupolven osaaminen on tässä ensiarvoisen tärkeää.  Yhdessä HS Vision kanssa keskustelu laajenee ja monipuolistuu entisestään”, The Ulkopolitistin päätoimittaja Mari Fabritius sanoo.

Podcastin journalistinen päätösvalta ja vastuu sekä tuotantoprosessin kaikki työvaiheet säilyvät The Ulkopolitistin toimituksella. Kevään jaksoissa aiheina ovat muun muassa teknologiajätit, urheilun ulkopolitiikka sekä seuraavan, nousevan sukupolven vaikutus kansainväliseen yhteisöön.

The Ulkopolitist -podcast on kolmen vuoden aikana saavuttanut yli 180 000 kuuntelukertaa. Uusi jakso ilmestyy vähintään joka toinen lauantai. Maaliskuusta eteenpäin uusia jaksoja voi kuunnella The Ulkopolitistin verkkosivujen, Soundcloudin ja Spotifyn lisäksi Helsingin Sanomien verkkosivuilla, Suplassa ja HS Kirjastossa.

 

Kuva: Rio Gandara / HS


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *