Aalto-yliopiston ja The Ulkopolitistin yhteinen luentosarja paneutuu trollauksen geopolitiikkaan

The Ulkopolitist | 25.02.2021

Aalto-yliopisto ja The Ulkopolitist tekevät tänä keväänä yhteistyötä ja järjestävät äärimmäisen ajankohtaisen luentokurssin “Trollauksen maantiede”.

Studia generalia -verkkokurssi järjestetään tiistaisin 17-18 Zoomissa 9.3-18.5.2021 välillä. Luennot ovat avoimia, ja niitä pääsee striimattuna katsomaan Aalto-yliopiston sivuilta ja tältä sivulta viikon ajan luennon jälkeen.

Luentosarja on päättynyt. Kiitoksia kaikille kuulijoille ja katsojille!

*********************************************
Luentosarja kertoo, mitä jokaisen tulisi tietää trollauksesta. Kurssin kattaus on laaja, ja tarjoaa laajan maantieteellisen katsauksen disinformaatiosta Kiinasta Afrikkaan ja Syyriasta Venäjälle.

Kevään aikana kuullaan muun muassa äärijärjestö Isisin disinformaatiosta, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan vihapuheen käytöstä disinformaatiossa, viholliskuvien luomisesta ja Suomeen kohdistuvasta informaatiovaikuttamisesta. Kurssin toivotaan auttavan kaikkia sille osallistuvia disinformaation varautumisessa, tunnistamisessa ja torjumisessa. Se tarjoaa tietoa kaikesta siitä, mitä trollauksesta tulisi nyt tietää.

The Ulkopolitist järjestää kurssin yhteistyössä Aallon kanssa, ja tarkoituksena on tarjota lehden laajaa ulkopoliittista asiantuntemusta Aallon opiskelijoiden käyttöön.

“Yhteistyössä Ulkopolitistin ja Aalto-yliopiston kanssa on syntynyt hedelmällinen tilanne. Saamme informaatiovaikuttamisen kurssille Aallossa erinomaista kontekstisidonnaista luento-opetusta trollauksen poliittisista ulottuvuudessa eri puolilla maailmaa. Tavallisena Studia Generalia -luentona tämä osa opetuksesta jäisi hyvin harvojen paikalle päässeiden osaksi.Nyt saamme suuremman näkyvyyden tärkeälle asialle”, sanoo kurssin vetäjä Vesa Kantola.

Informaatiovaikuttamisen eri muotojen tunnistaminen on nykypäivän tärkeä kansalaistaito. The Ulkopolitist haluaa edistää moniäänisempää ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, ja on hienoa päästä tarjomamaan ymmärrystämme tällä kertaa luentokurssin muodossa”, sanoo taas the Ulkopolistin päätoimittaja Mari Fabritius.

***

Kurssi järjestetään Zoom-alustalla. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta tallenteet ovat näkyvissä tässä artikkelissa viimeistään seuraavana päivänä luennnosta.


Kommentit

[…] The Ulkopolitist / Aalto-yliopisto (28.4.2021): “Kiinan informaatiovaikuttamisen uusimpia virtauksia” […]


ISIS-luento oli taas paras. (Kaikki luennot ovat olleet, omalla tavallaan.) Jotenkin tässä taas tuli somen pelottavuus. ISIS käyttää äärioikeistolaisia pelinappuloinaan, ellei suorastaan vaikuttajinaan. Ja noi somen algoritmit: voi vain nähdä kuinka toi kohdennettu propaganda puree.


Hei, valitettavasti luennon tallenteet ovat katsottavissa vain viikon ajan.


Mistä löydän 1. luennon tallenteen? Nämä vaikuttava tosi mielenkiitoisilta.


Hei. Kyllä, tallenne löytyy aina tältä sivulta, nyt se on artikkelin alussa niin pitäisi olla helposti kaikkien nähtävissä.


Tallenne löytyy aina tältä sivulta, nyt se on artikkelin alussa niin pitäisi olla helposti kaikkien nähtävissä.


Hei Ville, Ole yhteydessä Vesa Kantolaan tai Aalto-yliopistoon.


Hei, Tallenne löytyy aina tältä sivulta, nyt se on artikkelin alussa niin pitäisi olla helposti kaikkien nähtävissä.


Moi, Luento löytyy aina viimeistään seuraavana aamuna tästä artikkelista.


No taidan tulla muilta mailta. Mutta hiukan teoreettisen yli-varovaiselta tuo luento kuulosti. Johdantona niille, jotka jatkavat? Maanosien sotaa: Hesari vastaan suomalaiset :)


Voi itku !!


Mistähän tallenteen linkin voisi löytää? Ensimmäinen luento oli jo eilen.


Hei! Mistä osoitteesta tallenteet ovat katsottavissa?


Täytin lomakkeen, mutta en ole saanut linkkiä, jonka avulla olisin päässyt seuraamaan luentoa. Pystyttekö auttamaan minua tätä kautta vai laitanko pyynnön jotain toista kautta?


Hei! Kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ilmoittautumislomakkeessa puhutaan osallistumsimaksusta, mutta ymmärränkö oikein, että luentoja pystyy seuraamaan ilman ilmoittautumista ja ilmaiseksi Ulkopolitistin sivujen kautta?Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *