Podcast: Juntta on viemässä Myanmarin takaisin pimeyteen

Ulkopolitist · Juntta on viemässä Myanmarin takaisin pimeyteen

Analyysissa Myanmarin sotilasvallankaappaus, Kiinan vaikutusvallan kasvu ja Rohingya-vähemmistön syvenevä ahdinko.

The Ulkopolitistin uusimmassa podcastissa analysoidaan Myanmarin kriittistä sisäpoliittista tilannetta ja tuoretta sotilasvallankaappausta.

Miksi Myanmarin armeija eli Tatmadaw kaappasi vallan juuri nyt, ja kuinka maan kansalaiset ovat reagoineet maata pitkään hallinneen Aung San Suu Kyin ja muiden maan johtohahmojen pidättämiseen? 

Nostamme jaksossa esiin myös Rohingya-vähemmistön kasvavan ahdingon ja vallankaappauksen alueelliset vaikutukset. Myanmar liikkuu nyt entistä voimakkaammin osaksi Kiinan etupiiriä. Mitä tästä voi seurata?

Asiantuntijavieraana:

Johannes Vierula toimii johtavana projektipäällikkönä Suomen Lähetysseuran Myanmarin rauhanhankkeessa. Työssään hän on perehtynyt erityisesti kansallisten dialogien rakenteisiin sekä niiden merkitykseen rauhanprosessin ekosysteemissä. Hän on ollut mukana tukemassa Myanmarin rauhanprosessin uusien neuvotteluraiteiden käynnistämistä konfliktin eri osapuolten välillä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.”

Olli Ruohomäki on vieraileva johtava asiantuntija Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on myös neuvonantaja ulkoministeriössä. Ruohomäki on työskennellyt YKn ja ulkoministeriön palveluksessa eri tehtävissä Kaakkois-Aasiassa, Afganistanissa ja Lähi-idässä. Hän väitteli filosofian tohtoriksi Lontoon yliopiston School of Oriental and African Studies-laitoksessa ja on toiminut Suomen Akatemian tutkijana.

Lue myös The Ulkopolitistin Lotta Kivisen tuore analyysi Myanmarin tilanteesta. 

Juontajat: Annastina Haapasaari ja Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *