Podcast: Venäjän puolustusteollisuuden kehitystä hidastaa laaja korruptio

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 30.01.2021

Laaja korruptio jyrsii Venäjän puolustusteollisuuden kasvua, mutta sen strategisena suuntana on silti avaruus. Miten tämä naapurimaallemme keskeinen teollisuuden ala kehittyy lähitulevaisuudessa?

The Ulkopolitistin kevään toinen podcast tarkastelee Venäjän puolustusvälineteollisuuden nykytilaa ja sen tulevaisuuden näkymiä.

Selvitämme minkälainen vaikutus puolustusteollisuudella on Venäjän kansantalouteen ja nostamme esiin kiinnostavimmat alan yritykset. Kysymme myös, minkä takia naapurimaamme voimakkaat investoinnit puolustusteollisuuteen ovat jääneet viime vuosina niin vähälle huomiolle?

Haastattelussa teemasta myös Venäjän puolustusteollisuuden kilpailukyky: Heikko mutta vakaa -tutkimuksen kirjoittaneet Karoliina Rajala ja Aleksi Päiväläinen. Tutkimuksen julkaisi Maanpuolustuskorkeakoulu (2019).

Karoliina Rajala on vieraileva tutkija Etyj-akatemiassa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt työkokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä, Kirgisian EU-delegaatiosta sekä ajatushautomo Carnegie Europesta Brysselistä.

Aleksi Päiväläinen on tutkija ja konsultti, erikoisalueena Venäjän asevoimien materiaalisen suorituskyvyn kehittäminen, Venäjän aseteollisuus sekä Federaation asevarusteluohjelmat. Päiväläisellä on lähes 10 vuoden työkokemus puolustustoimialalta sekä valtion hallinnossa että teollisuudessa. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Äänitys: 7.1.2021

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *