(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Datantaju – luemmeko kaikki kohta samoja uutisia?

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 05.09.2020

Tekoälyn ottaessa harppauksia uutistoimituksissa, The Ulkopolitist pohtii katoaako vai kasvaako mahdollisuutemme valita sitä, mitä feediltämme luemme?

The Ulkopolitistin kauden ensimmäinen podi tarkastelee mediakentän muutosta ja tasapainoilua digitalisaation sekä tekoälyn uusien sovellusten murroksessa.

Kuinka tekoäly vaikuttaa uutistoimituksien arkeen, ovatko kaikki toimittajat kohta data-scientistejä, ja mikä on kansalaisten oma vastuu uutisten kuluttamisessa?

Kauden avaavassa jaksossa sukellamme myös pandemia-ajan disinformaatiovaikuttamiseen ja siihen, mitä itseasiassa tarkoitetaan datantajulla?

Studiossa asiantuntijavieraana:

Jarno M. Koponen on Yle News Labin Head of AI and Personalization. Hän johtaa tiimejä ja rakentaa tuotteita, jotka tuovat yhteen mediasisällöt, datatieteet ja palvelumuotoilun.

Jarno on ollut luomassa maailmanluokan henkilökohtaisia digikokemuksia, kuten palkitun informaatiosodasta kertovan Trollitehdas-pelin, koneoppivan uutisassistentti Voiton ja Futureful/Randomin ennakoivan hakukoneen. Hänen työstään ovat raportoineet mm. The New York Times, Fast Company, Vice, NPR ja Oxford Reuters Institute.

Lisäksi Jarno on kirjoittanut asiantuntija-artikkeleita henkilökohtaisista mediakokemuksista, tekoälystä ja monialajohtamisesta VentureBeatiin ja TechCrunchiin. https://techcrunch.com/author/jarno-mikael-koponen/

 

Äänitys: 25.8.2020

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *