(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Analyysin voima muuttuvassa mediakentässä

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 27.06.2020

Minkälainen on asiantuntijuuteen ja faktoihin perustuva sekä vapaaehtoispohjalta toimiva verkkolehti 2020-luvulla? Kuinka erottautua ja pysyä ajankohtaisena nopeassa median muutoksessa? 

Kauden viimeisessä jaksossa The Ulkopolitistin studioon saapuu lehden väistyvä päätoimittaja Anna Tervahartiala ja pestissä loppukeväästä aloittanut Mari Fabritius.

Jaksossa pohditaan, minkälainen rooli analyyseihin erikoistuneella verkkolehdellä on tulevaisuuden mediakentässä. Kuinka selviytyä, pysyä ajankohtaisena ja mitkä teemat sekä onnistumiset nousivat esiin verkkolehden kaudella 2019-2020.

Pohdimme myös kuinka mediasisältöjen kasvanut mobiiliystävällisyyden tarve on vaikuttanut The Ulkopolitistin toimitukseen, ja miten voisimme edistää vieläkin tehokkaammin parempaa ulkopoliittista keskustelua seuraavalla kaudella?

Asiantuntijavieraana verkkolehden päätoimittajat:

Anna Tervahartiala lähti mukaan The Ulkopolitistin tiimiin vuonna 2016 ja toimi vuodesta 2018 kevääseen 2020 median päätoimittajana. Tällä hetkellä Anna vaikuttaa Zurichin yliopiston kestävän talouden keskuksessa ja toimii The Ulkopolitistin yleismoniosaajana.

Mari Fabritius lähti mukaan The Ulkopolitistiin vuonna 2016 ja astui vastaavan päätoimittajan pestiin keväällä 2020. Ulkopolitiikassa häntä kiehtoo erityisesti Latinalaisen Amerikan maiden kehityskulut haasteineen ja mahdollisuuksineen. Palkkansa Mari saa viestintäkonsulttina kaupunkikehityshankkeissa.

The Ulkopolitistin podcast-tiimi kiittää kuluneesta kaudesta kuuntelijoita ja kaikkia 31 jaksoon saapuneita briljantteja vieraita. Erityiskiitos myös Euroopan parlamentin Suomen-toimistolle Europolitist-sarjan yhteistuotannosta. Nähdään jälleen syyskuussa!

Äänitys: 24.6.2020

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *