(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Kyberteknologian arvo ja arvaamattomuus

Kirjoittajan henkilökuva
Annastina Haapasaari | 07.03.2020

Kyberturvallisuuden merkitys kasvaa kaikilla sektoreilla. Digitalisaatiokehitykseen ovat astuneet keinoäly, esineiden internet ja uudet tietoliikenneverkot, joista yhteisiä pelisääntöjä ollaan vasta laatimassa.

Toimintaympäristönä kyber kytkeytyy perinteisiin turvallisuussektoreihin, mutta sillä on myös erityispiirteensä. Kyberympäristössä toimijoita on haasteellisempi paikantaa, ja infrastruktuurin yhä kiinteämmät keskinäiset yhteydet ja kytkeytyminen verkkoihin sallii toiminnan skaalautuvuuden uusin mittasuhtein. Alustapalveluille luovutettu data kerryttää valtaa yrityksille.

Kuinka eri sektoreilla tulisi valmistautua uuden teknologian arvaamattomuuteen? Miten kyberuhkat näkyvät voimapolitiikassa, ja kuinka esimerkiksi Suomi voi kehittää kyberpuolustustaan?

Vieraina studiossa:

Jarno Limnéll on Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori sekä Tampereen teknillisen yliopiston kyberturvallisuuden dosentti. Koulutukseltaan hän on sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri.

Christopher Rowley työskentelee ajatushautomo Demos Helsingissä ennakointiasiantuntijana. Chris on myös The Ulkopolitistin Konfliktit ja turvallisuus -toimituksen kirjoittaja sekä yksi verkkolehden perustajista. Hän on kansainvälisten suhteiden kandidaatti London School of Economicsista ja konfliktintutkimuksen maisteri King’s College Londonista.

Äänitys: 2.3.2020
Juontaja: Annastina Haapasaari ja Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

The Ulkopolitist podcastia on tuotettu vuodesta 2018 ja se on saavuttanut jo yli 100 000 kuuntelua. Suuri kiitos kaikille kuuntelijoille, vieraille ja The Ulkopolitistin tukijoille!


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *