(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Onko edessämme vesihätätila?

Tuomas Lähteenmäki | 14.12.2019

Microphone macro vertical detail

Veden niukkuus on järisyttävässä kasvussa maailmalla. Jos vastaava tahti jatkuu samankaltaisena edessämme voi väistämättä olla vesikonfliktit. Mitä meidän pitäisi tehdä katastrofien välttämiseksi?

Veden niukkuudesta nousevat haasteet vaikuttavat satojen miljoonien ihmisten jokapäiväiseen elämään. 

The Ulkopolitist kurkistaa uusimmassa podissa ilmastonmuutokseen liittyvässä keskustelussa vähälle huomiolle jääneeseen veden niukkuuden kasvuun.

Jaksossa pohditaan veden niukkuudesta aiheutuvien konfliktien mahdollisuutta, avataan vesidiplomatian käsitettä ja tarkastellaan pakolaiskriisien aikaisten vesihuolto- ja sanitaatioratkaisujen merkitystä Jordaniassa ja Irakissa. 

The Ulkopolitist suosittelee tutustumaan Aalto-yliopiston erinomaiseen Water Scarcity Atlakseen, jonka tarkoituksena on auttaa veden niukkuuden kasvun visualisoinnissa.

Studiossa vieraana:

Heta Kosonen on YK:n apulaisasiantuntija, joka on tutkinut pakolaiskriisien aikaisia vesihuoltoratkaisuja Jordaniassa sekä Suomessa. Heta on vetänyt vesi-infrastruktuurin jälleenrakentamisprojekteja Pohjois-Irakissa, ja työskentelee tällä hetkellä veteen ja terveyteen liittyvien humanitaaristen innovaatioiden parissa.

Erik Salminen on vastavalmistunut vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta, joka on opinnoissaan keskittynyt vesidiplomatiaan ja kansainväliseen vesivarojen hallintaan. Erik työskentelee tällä hetkellä rajat ylittävän vesiyhteistyön ryhmässä Global Water Partnershipillä Tukholmassa ja vetää samanaikaisesti Suomen ulkoministeriön ja Aalto-yliopiston hanketta, jonka tavoitteena on kartoittaa Suomen mahdollisuuksia vesidiplomatian saralla.

Äänitys: 8.12.2019

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *