(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Europolitist podcast – Kauppasodan tantereella

Tuomas Lähteenmäki | 28.11.2019

Pärjääkö Euroopan unioni uusien teknologioiden avaamassa kansainvälisessä kilpailussa vai syökö yletön regulaatio sen kilpailukykyä? 

Europolitistin uusimmassa jaksossa paneudutaan EU:n kauppapolitiikan ajankohtaisiin kysymyksiin. 

Kauppa luo kasvua ja on hyvin keskeinen osa EU-politiikkaa. EU:n ulkopuolelle suuntautuva vienti työllistääkin yli 30 miljoonaa ihmistä EU:ssa.

Von der Leyenin komission aloittaessa joulukuun alussa keskeisenä kysymyksenä on, onko Euroopan unioni sivustakatsoja, kun Kiina ja Yhdysvallat määrittelevät kansainvälisen kaupan tahdin? 

Jaksossa pohditaan myös, onko eurooppalaisilla yrityksillä sananvaltaa, kun digitalisaation pelikenttä muotoutuu uudelleen tekoälyn, robotisaation ja esineiden internetin keinoin?

Studiossa kauppapolitiikan kiemuroita avaamassa:

Miapetra Kumpula-Natri on europarlamentaarikko (S&D-ryhmä), joka vaikuttaa erityisesti ITRE-valiokunnassa (teollisuus, tutkimus ja energia), INTA-valiokunnassa (kansainvälinen kauppa) ja AFCO-valiokunnassa (EU:n perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta). Digiasiat ja telemarkkinat ovat hänelle tärkeitä, Miapetran lempinimiä ovatkin digimeppi ja Madam Roaming.

Anna Yli-Saunamäki toimii Keskuskauppakamarissa viestinnän asiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt europarlamentaarikon avustajana Brysselissä ja vaikuttanut Eurooppanuorten toiminnassa.

Europolitist-podcastista:

Europolitist on toteutettu yhteistyönä The Ulkopolitistin ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Jaksojen aiheina ovat Euroopan unionin syksyn 2019 polttavimmat kysymykset. Niitä ovat muun muassa brexit, ilmastonmuutos, maahanmuutto ja EU:n rooli suurvaltojen puristuksissa.

Kahdeksan osaisessa ohjelmassa vierailee yhteiskunnallisia vaikuttajia, asiantuntijoita, kansalaisia sekä europarlamentaarikkoja. Jaksoja toimittavat Tuomas Lähteenmäki, Annastina Haapasaari ja Anna Saraste. Taustatoimittajina ja leikkauspöydällä työskentelevät Tapio Pellinen sekä Petri Vanhanen. 

Äänitys: 8.11.2019

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Äänituotanto: Petri Vanhanen


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *