(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Tämä on Erdoğanin Turkki

Annastina Haapasaari | 16.11.2019

Tämän päivän Turkkia hallitsee johtaja, joka on alkuaikojen uudistajasta nopeasti muuttunut voimakkaaksi itsevaltiaaksi. 

Presidentti Erdoğan hakee vihollisia sisältä ja ulkoa varmistaakseen oman suosionsa ja kerätäkseen kansaa nationalististen aatteidensa taakse.

Kurdit saivat kokea Erdoğanin häikäilemättömän politiikan luissaan Turkin hyökätessä Syyrian kurdialueille lokakuussa 2019.

Uusimmassa podcastjaksossa analysoidaan Turkin poliittista ilmapiiriä sekä hyökkäystä Syyrian kurdialueille.

Vieraina studiossa:

Milja Rämö on STT:n toimittaja ja tuore valtiotieteiden maisteri kehitysmaatutkimuksesta. Milja kirjoitti gradunsa Turkin valtion ja PKK:n välisestä 2010-luvun rauhanyrityksistä. Milja on työskennellyt ja opiskellut Turkissa ja toiminut muun muassa ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla.

Sanna Raita-aho on STT:n toimittaja ja valmistunut maisteriksi rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriohjelmista. Hän on työskennellyt Ylen toimittajana Turkissa vuosina 2016-2018 ja harjoittelijana Suomen Ankaran suurlähetystössä vuonna 2015. Raita-aho on myös työskennellyt freelance-toimittajana mm. Egyptissä.’

Äänitys: 7.11.2019

Juontaja: Annastina Haapasaari

Editointi: Annastina Haapasaari ja Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *