(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Hongkong ei ole entisensä

Tuomas Lähteenmäki | 19.10.2019

Hongkongilaisia häirinnyt luovutuslakiehdotus on kumottu, mutta mielenosoitukset jatkuvat. Nyt protestoijilla on viisi vaatimusta.

Se Hongkong, jonka tunnemme, ei ole enää entisensä. Kiinan hallinto on mustamaalannut kuukausia kestäneet protestit värivallankumouksen yritykseksi ja pyrkii aktiivisesti vaientamaan mielenosoittajien vaatimukset.

Uusimmassa jaksossa pohditaan mielenosoittajien tavoitteita Hongkongin kaduilla ja arvioidaan, voisivatko protestit sysätä liikkeelle demokratian dominoefektin? Jaksossa keskustellaan myös siitä, mikä on Kiinan hallinnon näkemys mielenosoituksista.

Studiossa vieraina kiitetyn Kiina-ilmiöt uutiskirjeen perustajat:

Jani Mustonen on opiskellut Itä-Aasian tutkimusta ja maailmanpolitiikkaa Helsingin yliopistosta ja valmistunut maisteriksi Wienin yliopiston Itä-Aasian talouden ja yhteiskuntien maisteriohjelmasta. Mustonen on työskennellyt aiemmin asiantuntijatehtävissä Suomen Pekingin suurlähetystössä.

Matti Puranen on Aasiaan ja erityisesti Kiinan politiikkaan ja historiaan keskittyvä jatko-opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Hänen väitöskirjansa käsittelee kiinalaisia maailmanpolitiikan teorioita. Aiemmin Matti on suorittanut yleisen historian ja valtio-opin maisteritutkinnot Jyväskylän yliopistossa.

Äänitys: 7.10.2019

Juontajat: Annastina Haapasaari & Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *