(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Kansainvälistä politiikkaa – suomeksi! The Ulkopolitist etsii joukkoonsa kielenhuoltajia

Anna Tervahartiala | 12.08.2019

Säästä maailma munkkilatinalta. Liity The Ulkopolitistiin.

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisen politiikan ilmiöitä käsittelevä verkkolehti. Näin syyskauden kynnyksellä etsimme lisäkäsiä kielenhuoltotiimiin. The Ulkopolitist pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli vapaaehtoisvoimin – kollektiivi koostuu tätä nykyä noin 90 tekijästä. Lehden ydintoimintaa ovat kolme kertaa viikossa julkaistavat analyysit, kommentit ja arviot. Lisäksi julkaisemme podcasteja, järjestämme tapahtumia ja ylläpidämme somekanavia.

Olemme vakiinnuttaneet asemamme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan julkaisujen kärkikastissa. Nyt kaipaamme riveihimme lisää tekijöitä, joilla on tahto kasvattaa toimintaa uusiin mittoihin. Ulkopolitisteilta edellytetään oma-aloitteisuutta, sillä jokainen tiimi vastaa itsenäisesti työnsä toteuttamisesta ja kehittämisestä.

Toimituksemme kokoontuu kuukausittain Helsinkiin keskustelemaan lehden toiminnasta ja päivänpolttavista teemoista sekä afterworkkaamaan parhaassa seurassa. Toimitustyö hoidetaan pitkälti Slack-sovelluksen ja muiden sähköisten työvälineiden avulla eli maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys. Verkkolehden taustoista voit lukea täältä.

Työnkuvasta

Eskapistinen protektionismi, rekonstruoitu eskalaatio ja suvereeni legitimiteetti. Pelasta meidät jargonilta, anglismeilta ja munkkilatinalta. Kielenhuoltajana pääset toisaalta hiomaan yksityiskohtia, toisaalta paneutumaan juttujen rakenteeseen ja ilmausten ymmärrettävyyteen, jotta jokainen teksti saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle. 

The Ulkopolitistissa kielenhuoltajat vastaavat siitä, että suuretkin ajatukset ovat selkeitä ja muotoiltu suomen kielen suositusten mukaisesti, välimerkit aseteltu paikoilleen sekä vieraskieliset nimet naputeltu niin sanotusti prikulleen. Termiosaamisestakaan ei ole työssä haittaa.

Julkaisun kielenhuoltotiimiin kuuluu eritaustaisia, kielestä kiinnostuneita tekijöitä. Lisätietoa The Ulkopolitistin kielenhuoltajista on täällä

Hakuohjeet

Lähetä ansioluettelosi sekä vapaamuotoinen hakukirje (max. yksi liuska) osoitteeseen [email protected] viimeistään 24.8. klo 23.59. Otsikoi viestisi Haku: Kielenhuolto.

Kysymyksiin vastaa päätoimittaja Anna Tervahartiala ([email protected]).


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *