(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Parempaa ulkopoliittista keskustelua – The Ulkopolitist -puolue perustettu

The Ulkopolitist | 01.04.2019

Mikään poliittinen liike ei voi menestyä, ellei se vastaa akuuttiin yhteiskunnalliseen tarpeeseen. Viimeisen kahdeksan vuoden ajan The Ulkopolitist on vastannut sekä kansainvälisen politiikan ammattilaisten ja aiheesta kiinnostuneiden haluun ymmärtää aikamme suuria ilmiöitä ja kehityskulkuja. Vuonna 2011 perustettu verkkojulkaisu on ollut ennen kaikkea yhteiskunnallinen projekti, jolla on haluttu lisätä tietoisuutta kansainvälisistä asioista keskustelun kautta.

The Ulkopolitistin taipaleen varrelle on mahtunut paljon. Kirjoittajanimimerkkien takaa lähtenyt tie on johtanut lähes 90 vapaaehtoisesti toimivan henkilön kollektiiviin. Olemme onnistuneet saamaan mukaamme tekijöitä aina työelämän ja opintojen alkuvaiheissa olevista ihmisistä rautaisiin ammattilaisiin. The Ulkopolitist on muodostunut laajaksi yhteisöksi, joka myötävaikuttaa suomalaisen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Seurattuamme kulunutta vaalikautta ja nykyistä vaalikeskustelua, olemme tulleet siihen tulokseen, ettei ulkopolitiikan teemoja ole nostettu esille riittävällä tavalla median tai ehdokkaiden toimesta. Olemme pitkän suunnittelun ja harkinnan jälkeen päätyneet ottamaan rohkean, mutta tarvittavan askeleen. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä 2019 The Ulkopolitistin hallitus on päättänyt kollektiivin järjestäytymisestä The Ulkopolitist -puolueeksi.

On aika tuoda ulkopolitiikka eduskuntaan

Meillä on unelma. Ulkopolitiikka on nostettava politiikanteon kärkiteemojen joukkoon ja tätä osaamista on vaadittava myös kansanedustajilta. On aika muuttaa käsitystä siitä, ettei ulkopolitiikalla käydä tai voiteta vaaleja. Ulkopolitiikkaa on vaalittava ja analysoitava jokainen päivä ja siksi puolueen sloganiksi muodostui ”Parempaa ulkopoliittista keskustelua”.

Maailmanpolitiikan kehityskulkujen virtaukset ovat tällä hetkellä niin voimakkaat ettemme voi katsoa vain sisäänpäin. Me vaadimme päättäjiltä aiempaa enemmän ulko- ja turvallisuuspolitiikan tuntemusta ja siitä The Ulkopolitistin -puolue tulee pitämään huolen. Jo riittää löperöt puheet hävittäjämitoituksesta ja savupiippujen synnytystalkoista. Meillä on eri suunta. Tarvitsemme keskustelua ja asiantuntemusta Suomen ulkopuolella tapahtuvista asioista, joilla on suora vaikutus meidän arkeemme. Ulkopoliittinen keskustelu ja ymmärrys kuuluu kaikille, ei harvoille.

Suomi tarvitsee kansainvälisiä osaajia

Olemme jo pidemmän aikaa seuranneet, miten ulkopolitiikan osaajien seuraavalle sukupolvelle on suuri tarve. The Ulkopolitist on koko olemassaolonsa ajan luonut tilaa uusille tekijöille ja toimijoille. Nykyisessä tilanteessa emme näe muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tämä ratkaiseva askel. Meidän on vastattava huoliin kasvattamalla uusi sukupolvi ulkopolitiikan ammattilaisia ja tämä koskee myös Arkadianmäkeä. Äänestä asiantuntijat takaisin.

Uusi puolue tähtää eduskuntavaaleihin 2023. Kannattajakorttien kerääminen lähtee käyntiin jo huhtikuun aikana. Ehdokkaita on tarkoitus saada kaikkiin vaalipiireihin ja tavoitteena 1-5 kansanedustajan paikka vaalikaudelle 2023-2027.

On aika laittaa asiantuntemus kuntoon. Tervetuloa mukaan Suomen suurimpaan ulkopoliittiseen liikkeeseen ja tekemään parempaa ulkopoliittista keskustelua!

The Ulkopolitist – Parempaa ulkopoliittista keskustelua


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *