(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Brexit ja eurovaalit edessä, vallassa pian uusi komissio – mitä Euroopassa tapahtuu? Vieraana Alex Stubb

Tuomas Lähteenmäki | 16.02.2019

Euroopan unionin tilaa ja asemaa kansainvälisen politiikan näyttämöllä perkaa Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb.

Tulevat kuukaudet määrittelevät jälleen Euroopan unionin tulevaisuuden suuntaa. Umpikujassa olevat brexit-neuvottelut, lähenevät eurovaalit ja tulevan komission kokoonpanon spekulaatio saivat The Ulkopolitistin jalkautumaan Euroopan investointipankkiin haastattelemaan pitkän linjan EU-asioiden ammattilaista, varapääjohtaja Alexander Stubbia.

Pitäisikö EU:n osoittaa vahvempaa johtajuutta ja täyttää kansainvälisessä politiikassa syntyneet arvotyhjiöt? Klikkaa twiitataksesi!

Jaksossa syvennytään brexitin ja tulevan komission haasteiden ohella EU:n ulkopoliittiseen rooliin ja kykyyn vaikuttaa kansainvälisen politiikan pelikentillä. Maailman muuttuessa, onko EU:n tarina ja visio tulevaisuudesta edelleen ajankohtainen?

Vieraat:

Alexander Stubb on Euroopan investointipankin (EIP) varapääjohtaja. Stubb on toiminut aiemmin Suomen pää-, valtiovarain-, ulko- sekä ulkomaankauppa- ja eurooppaministerinä. Hänen taustansa on akatemiassa ja valtionhallinnossa, painoalueena EU-asiat.

Hän toimi Europarlamentaarikkona vuosina 2004-2008, ministerinä hallituksessa vuosina 2008-2016, kansanedustajana vuosina 2011-2017 ja Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtajana vuosina 2014-2016. Stubb väitteli filosofian tohtoriksi (PhD) kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsissa vuonna 1999.

Henri Vanhanen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Henriä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymykset. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriöstä, Euroopan parlamentista sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön tehtävistä.

Äänitys: 1.2.2019

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Veera Honkanen

Edit: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

The Ulkopolitistin kaikki podcastit löytyvät myös Spotifyista!


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *