(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Turvallisuuden tulevaisuus

Veera Honkanen | 06.10.2018


Turvallistaminen ei ole toivottavaa, mutta silti turvallisuuskeskustelua pitäisi käydä eri tavalla tai laajemmin kuin aiemmin.

Turvallisuutta on kansainvälisessä politiikassa perinteisesti pidetty kansallisvaltioiden turvallisuutena. Kuten kaikki muukin, myös turvallisuuden käsite on muuttunut ja muuttuu edelleen. Esimerkiksi ympäristössä, teknologiassa ja identiteeteissä tapahtuvat muutokset heijastuvat turvallisuuteen.

Ympäristössä, teknologiassa ja identiteeteissä tapahtuvat muutokset heijastuvat turvallisuuteen. Klikkaa twiitataksesi!

The Ulkopolitistin podcastissa pohditaan muun muassa, mitä on turvallisuus, kuka sitä tuottaa ja kenelle? Ketkä puhuvat turvallisuudesta? Millainen on post-turvallinen maailma?

Studiossa ovat keskustelemassa The Ulkopolitistin:

Maria Malho on kansainväliseen turvallisuuteen ja strategian tutkimukseen erikoistunut maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija ja Demos Helsingin tutkija. Maria on perehtynyt erityisesti kaupunkien rooliin turvallisuudessa ja tulevaisuuden ennakointiin.

Christopher Rowley on kansainvälistä politiikkaa ja konfliktintutkimusta opiskellut Demos Helsingin tutkija ja projektipäällikkö. Chrisiä kiinnostavat etenkin teknologian yhteiskunnalliset vaikutukset. Hän on myös yksi The Ulkopolitistin perustajajäsenistä.

Äänitetty: 26.9.2018

Juontaja: Veera Honkanen

Edit: Veera Honkanen, Anna Saraste, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele The Ulkopolitistin kaikki podcast-jaksot täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *