(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Ihmiskaupan monet kasvot

Tuomas Lähteenmäki | 22.09.2018

The Ulkopolitist selvittää, mitä ilmenemismuotoja ihmiskaupalla on tänä päivänä ja pohtii rikosmuotoa maailmanlaajuisena ilmiönä.

Ihmiskauppa ja siihen liittyvä muu hyväksikäyttö ovat vakava maailmanlaajuinen rikosmuoto, joka ennen muuta loukkaa universaaleja ihmisoikeuksia.

The Ulkopolitist pohtii, onko ihmiskaupan takana aina järjestäytynyttä rikollisuutta ja arvioi, miksi kymmeniä miljoonia ihmisiä maailmassa koskettavasta ilmiöstä ei keskustella laajemmin Suomessa?

Miksi ihmiskaupan uhreja on niin vaikea tunnistaa? #ihmiskauppa #politiikka #ulkopolitist Klikkaa twiitataksesi!

Haastavaan teemaan paneutuu:

Anna Nuotio on Monika-Naiset liitossa ’Harmaan eri sävyt’-hankkeen myötä aloittanut Ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori. Nuotio on työskennellyt aikaisemmin seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa ehkäisevässä Exit – pois prostituutiosta ry:ssä. Monika-Naiset liitto ry on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille. Monika-Naisilla on yli kymmenen vuoden vankka kokemus ihmiskaupan uhrien auttamistyöstä.

Veikko Mäkelä työskentelee projektipäällikkönä Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä. Auttamisjärjestelmä auttaa ja tukee ihmiskaupan uhreja. Veikko on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. IOM:ssä ja ulkoministeriössä.

Inkeri Mellanen on FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n vapaaehtoinen. Hän on aiemmin työurallaan tehnyt useiden vuosien aikana monipuolista ihmiskaupan vastaista työtä sekä auttanut ihmiskaupan uhreja Britanniassa ja Suomessa. FinnWID – Naiset kehitystyössä ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka tukee naisten toimijuutta ja globaalia sukupuolten välistä tasa-arvoa. FinnWIDin Toisenlaisia tarinoita -kehitysviestintähanke lisää suomalaisten tietoisuutta ja ymmärrystä Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta.

Äänitetty: 13.9.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kaikki The Ulkopolitistin podcast-jaksot löytyvät täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *