(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Iran ja Lähi-idän ruutitynnyri

Tuomas Lähteenmäki | 09.06.2018

Podcast-kuva. Kuvassa Mikko Patokallio ja Tuomas Lähteenmäki.

The Ulkopolitist sukeltaa Iranin poliittiseen vaikutuspiiriin ja pohtii maan ulkopoliittisia tavoitteita Lähi-idän konflikteissa.

Jaksossa perehdytään Iranin vaikutuskeinoihin niin sisäpolitiikan kuin lähialueen politiikassa ja avataan Iranin tavoitteita esimerkiksi Syyrian konfliktissa.

Keskustelemme myös Iranin sisäpoliittisista valta-asetelmista ja Saudi-Arabian sekä Israelin uhkasta Iranin turvallisuuspolitiikan vinkkelistä. Lisäksi pohdimme miten Hizbollah-järjestö linkittyy Iranin ulkopoliittisiin tavoitteisiin.

Jakson lopussa analysoidaan Iranin suhteita länteen ja tulevaisuuden näkymiä erityisesti Yhdysvaltojen ja Iranin diplomattisten suhteiden välillä.

Vieraana:

Mikko Patokallio on neuvonantaja Crisis Management Initiative -järjestössä. Hänellä on monivuotinen kokemus tutkimuksesta ja työstä Lähi-idän parissa, ja Mikko keskittyykin alueen kansainvälisiin suhteisiin ja konflikteihin. Mikolla on tutkinnot historiasta ja valtio-opista McGill-yliopistosta ja kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsista.

Joonas Maristo on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän valmistelee väitöskirjaa varhaisesta persialaisesta ja arabialaisesta historiankirjoituksesta. Maisterin tutkinto hänellä on Université Lyon III:sta arabian kielen ja islamin tutkimuksesta. Hän on perehtynyt myös nykylähi-itään ja tuntee erityisesti Iranin yhteiskuntaa ja politiikkaa.

Nauhoitettu: 29.5.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *