(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Feministinen ulkopolitiikka ei vienyt Ruotsia rappiolle

Veera Honkanen | 26.05.2018

Feministinen ulkopolitiikka on aiheuttanut nikottelua Ruotsissa ja maailmalla, mutta kyse ei ole sen enempää tai vähempää muusta kuin ihmisoikeusperustaisesta lähestymistavasta.

Ruotsin hallitus julistautui vuonna 2014 maailman ensimmäiseksi hallitukseksi, joka ajaa ja harjoittaa feminististä ulkopolitiikkaa. Nyt Ruotsi on YK:n turvallisuusneuvoston määräaikaisjäsen, ja Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on yksi maan hallituksen arvostetuimmista poliitikoista.

Miten tähän on päädytty, ja mitä feministinen ulkopolitiikka on ollut käytännössä? Miksi sukupuolen huomioiminen on tärkeää ulkopolitiikassa ja rauhantyössä? Voisiko Suomen seuraava hallitus julistaa toteuttavansa feminististä ulkopolitiikkaa?

Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan The Ulkopolitistin all female -paneelissa.

Studiossa vieraana:

Katja Ahlfors on suomalainen diplomaatti, joka tällä hetkellä on vanhempana neuvonantajana konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Ahlfors on aiemmin muun muassa vastannut Suomen Tukholman suurlähetystössä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Maria Ristimäki työskentelee niin ikään CMI:llä, Women in Peacemaking -tiimissä. Aiemmin hän on tehnyt tutkimusta Länsi-Afrikan konflikteista International Crisis Groupille, keskittyen etenkin Boko Haramiin ja Tšadjärven kriisiin.

Nauhoitettu: 15.5.2018

Juontaja: Veera Honkanen

Edit: Veera Honkanen, Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *