(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Öljyjätti menee pörssiin – mutta mitä sitten?

Veera Honkanen | 03.03.2018

Saudi-Arabian öljy-yhtiön Aramcon tulevasta pörssilistautumisesta puhuvat nyt kaikki, niin myös The Ulkopolitist.

Aramcon listautumisen tavoitteena on kerätä sata miljardia dollaria (eli reilut 80 miljardia euroa) pääomaa sekä vähentää Saudi-Arabian valtion budjetin riippuvuutta öljyn hinnasta. Myös sisäpoliittisia syitä löytyy maailman suurimmaksi uumoillun listautumisen taustalta.

Moni asia on vielä auki: mihin pörsseihin Aramco listautuu ja milloin, ja miten tämä vaikuttaa meihin kaikkiin? The Ulkopolitist on myös kiinnostunut rahasta, ja jaksossa pohditaankin, miltä arvio 100 miljardin dollarin keräämisestä kuulostaa.

Näitä ja muita listautumiseen ja Aramcoon liittyviä kysymyksiä podcast-studiossa avaa Vesa Ahoniemi. Lisää aiheesta löydät täältä.

Vesa Ahoniemi on maakaasuun, hiileen ja öljyyn erikoistunut markkina-analyytikko. Hän on kiinnostunut kaikista energiaan ja tulevaisuuden ennustamiseen liittyvistä kysymyksistä. Vesa on opiskellut Oxfordin ja Edinburghin yliopistoissa sekä työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa.

Nauhoitettu: 22.2.2018

Juontaja: Veera Honkanen

Edit: Veera Honkanen, Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *