(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Kevättä kohti

The Ulkopolitist | 19.01.2018

The Ulkopolitistin kevätkausi on täynnä kiinnostavaa asiaa. Kuva: johnlsl, Flickr.

Vajaan kuukauden mittainen jouluinen julkaisutauko on nyt takana ja The Ulkopolitist on taas linjoilla hyvin levänneenä, uusia kirjoja lukeneena ja ehkä pari kiloa raskaampana.

Totta puhuen varsinainen julkaisukausi piti aloittaa vasta ensi maanantaina, mutta aivan niin pitkään emme malttaneet odottaa. Keskiviikkona nimittäin julkaisimme Ilmar Metsalon kommentin Ruotsin turvallisuuspoliittisesta keskustelusta. Se kannattaa ilman muuta lukea, jos haluaa pysyä perillä, mitä arvon naapurit turvallisuuspolitiikassaan hautovat.

Ilmarin teksti ei jää viimeiseksi turvallisuuspolitiikkaa käsitteleväksi artikkeliksi tänä keväänä. Turpoa on luvassa – ja paljon! Ensi viikolla keskitytäänkin Suomen ulkopolitiikkaan ja presidentinvaaleihin.

Emme kuitenkaan tyydy pelkkään turpoiluun, vaan tiedossa on muutakin. Suunnitelmat ovat kovat ja rintama laaja. The Ulkopolitistin suurennuslasi osuu tänä keväänä ainakin tiedusteluun, tekoälyyn, kansainväliseen huumekauppaan, Kiinan politiikan kiemuroihin ja moneen muuhun kiehtovaan kysymykseen.

Kuten olette varmasti panneet merkille, podcast-toimintamme nytkähti viime vuonna kunnolla liikkeelle, ja teimme podcasteja esimerkiksi presidentinvaaleista, Kiinan vaikutusvallasta sekä vuoden 2017 merkittävistä teemoista. The Ulkopolitist -podcasteja julkaistaankin kevään mittaan noin kerran kuukaudessa. Iloksemme voimme todeta, että herkkua korville on luvassa heti huomenna, jolloin The Ulkopolitistin terrorismiköörin aiheena on Isis. Keskustelussa on mukana vierastaistelijana The Ulkopolitistin ystäville tuttu sotatieteiden tohtori Antti Paronen. 

Vuosi 2016 näyttäytyi monelle kauhujen vuotena. Vuosi 2017 ei ollut kenties niin paha kuin odotettiin, ja joissain kysymyksissä nähtiin jopa optimismin pilkahduksia. Minkälainen vuodesta 2018 kehkeytyy? Sitä emme vielä tiedä. Se on kuitenkin varmaa, että The Ulkopolitist tulee tarjoamaan analyysit merkittävimmistä käänteistä ja kiinnostavimmista debateista vähintään kolme kertaa viikossa.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *