(Huomioithan, että tämä artikkeli on seitsemän vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Jo joutui armas aika

The Ulkopolitist | 20.06.2017

Kuva: Timo R. Stewart

Koska Suomessa asioista on perinteisesti tullut perinteitä jo toisella toistamisella, voimme hyvällä syyllä todeta seuraavaa: The Ulkopolitist, kuuden vuoden kypsässä iässä, on nyt saanut kevätkautensa päätökseen ja siirtyy perinteiselle kesälomallensa noustakseen taas Fenix-linnun lailla syyskuussa orrelleen. Maailmansaaren virvoittavien sisävesien äärellä on hyvä hetki antaa auringon lämmittää foliota, lukea rentouttavaa kv-poliittista kirjallisuutta ja kenties väitellä keskeisen termistön määritelmistä saunan lauteilla.

Yhdeksässä eri aikavyöhykkeessä kirjoittava asiantuntijakaartimme on tuottanut kuluneen vuoden aikana 131 julkaisua – jos tämä sepustus lasketaan mukaan – sekä laskemattoman määrän sosiaalisen median interventioita. Viime syksyllä toteutettu voimakas laajentuminen ja perinpohjainen rakennemuutos synnyttivät entistä monipuolisemman, paremmin toimitetun, syvemmin pohditun ja ketterämmän Ulkopolitistin. Ponnistelut yhä paremman julkaisun luomiseksi jatkuvat yhä vain ja haemmekin nyt lisävoimia syksyä varten. Etsimme:

  • Toimittajia ja kielenhuoltajia. Jos rakastat ideoiden ja argumenttien terävöittämistä ja tekstit muuttuvat käsissäsi entistä iskevämmiksi, katso ilmoituksemme tästä.
  • Viestintätiimiläisiä. Jos sinua kiinnostaa uudenlaisen median luominen ja suunnittelu, katso ilmoituksemme tästä.

Hakemukset molempiin tehtäväkategorioihin torstaihin 29.6. mennessä! Mahdollisuutesi päästä The Ulkopolitistin säännölliseksi kirjoittajaksi avautuu jälleen elokuussa, yksittäisiä vieraskyniä voi toki tarjota muulloinkin.

Lopuksi, kiitos teille, rakkaat lukijat, mielenkiinnosta, kommenteista ja tuesta. On ollut ilo nähdä lukijamäärien kasvavan ja kohdata teitä eri keskustelutilaisuuksissa sekä verkon välityksellä. Viettäkää rentouttava kesäloma, palaamme jälleen syyskuun alussa uusien ideoiden ja analyysien äärelle! Ohessa vielä ulkopolitistien kirjavinkkejä niille, jotka eivät malta kesälomallakaan olla lukematta ulkopoliittisista aiheista.

Kesän kirjavinkit

Suuriin kysymyksiin vastauksia kaipaavalle oivaa lukemista tarjoaa tämä ihmiskunnan historiaa kartoittaneen Sapiens-teoksen jatko-osa. Harari luotaa teoksessa viisaasta teknologisen edistyksen avuin jumalan asemaan edenneen ihmiskunnan tulevaisuutta.

Jihadistinen liikehdintä länsimaissa on kehittynyt merkittävästi viimeisen vuosikymmenen, ja erityisesti viiden vuoden aikana. Jihadististen toimijoiden esiinmarssi konfliktialueella on heijastunut poikkeuksellisen voimakkaasti myös länsimaissa terrorismin kautta: alueella on nähty tuoreen tutkimuksen mukaan 51 terrori-iskua. Peter Neumann avaa teoksessaan erinomaisesti näiden ilmiöiden taustoja.

Mikäli Kiina kiinnostaa, on Lin teos erinomainen läpileikkaus Xi Jinpingin Kiinan poliittiseen järjestelmään.

1940, 1944, 1948 – kolme tilaisuutta valloittaa Suomi, kolme perääntymistä. Moskovan rauhansopimuksesta YYA:han Kimmo Rentolan teos kertoo miten ja miksi Stalin perääntyi hankkeista Suomen valloittamiseksi.

Ulkopolitistissakin tammikuussa arvioidun, ”sopivan napakan ja hyvin kirjoitetun” teoksen aihe tulee varmuudella olemaan otsikoissa läpi kesänkin. Laura ja Saska Saarikosken kirja kertaa hyvin sen, miten tähän poikkeukselliseen Yhdysvaltain presidenttikauteen on tultu.

Pidemmästä lomasta nauttiville lukijoillemme tarjoaa oivan ratkaisun Peter Wilsonin yli 1000 sivua pitkä (sivu per vuosi!) historiikki Pyhästä saksalais-roomalaisesta keisarikunnasta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *