(Huomioithan, että tämä artikkeli on kahdeksan vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Uusi syksy, uusi The Ulkopolitist

The Ulkopolitist | 05.09.2016
DSC00226

Kuva: Jussi Heinonkoski

The Ulkopolitist on viettänyt viimeiset reilu pari kuukautta julkaisullista hiljaiseloa. Rauhallisen fasaadin ei kuitenkaan pidä antaa hämätä; kulisseissa on kuhissut – ja kovaa. Toimitus on remontoitu perusteellisesti, uusia kirjoittajia ja toimittajia on otettu mukaan ja nettisivuja uudistetaan parhaillaan. Kesä on nyt ohi, ja uusi julkaisukausi aivan ovella.

Tässä The Ulkopolitistin syksyn 2016 avauskirjoituksessa kerrotaan meneillään olevista uudistuksista ja katsotaan tulevaisuuteen. Uskallamme luvata, että alkaneesta syksystä tulee The Ulkopolitistin viisivuotisen historian mielenkiintoisin.

Uudet kirjoittajat ja toimittajat

Elokuussa The Ulkopolitist haki joukkoonsa uusia kirjoittajia ja toimittajia. Haun suosio ylitti kaikki odotukset. Saimme yli 100 toinen toistaan laadukkaampaa hakemusta, joiden läpikäyminen oli valtava mutta mieluista urakka. Lopulta otimme mukaan 43 uutta ja energistä eri aihealueiden osaajaa. Nyt meitä onkin kaikkiaan 66, mikä tarkoittaa sitä, että lukijat saavat luettavakseen analyysejä koskien yhä useampia maailmankolkkia ja ilmiöitä. Mukana ei ole ainoastaan kynäniekkoja vaan myös viestinnän, kuvan ja videon osaajia.

The Ulkopolitistin ihkaensimmäinen päätoimittaja on valtiotieteiden tohtori Timo R. Stewart. Toimituspäälliköiksi on valittu Matti Pesu ja Jussi Heinonkoski. Tarkemmat kuvaukset The Ulkopolitistin kirjoittajista ja toimittajista löydät täältä.

Toimittaminen

Koska The Ulkopolitistin kirjoittajakunta yli tuplaantui, toimitusprosessia oli uusittava. Tästä syksystä alkaen The Ulkopolitistissa on seitsemän eri toimitusta (Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Eurooppa, Afrikka ja Lähi-itä, Aasia ja Tyynimeri, Amerikat, globaalit ilmiöt sekä konfliktit ja turvallisuus). Lisäksi verkkolehtemme viestinnästä vastaa oma tiimi, joka pitää huolen siitä, että The Ulkopolitistin sisältö leviää mahdollisimman monen kiinnostuneen luettavaksi mahdollisimman monessa eri mediassa.

Toimitusuudistuksen perimmäinen tavoite on, että artikkelimme ovat tulevaisuudessa entistä laadukkaampia, luettavampia ja ajankohtaisempia. Suuremmasta omasta tarjonnasta huolimatta otamme jatkossakin hyvin mielellämme vastaan laadukkaita vieraskyniä. Monet nykyisistä ja uusista kirjoittajista ovat aloittaneet The Ulkopolitist uransa juuri vieraskynäilijöinä.


Joukkorahoituskampanja

Kevään joukkorahoituskampanja onnistui yli odotusten, siitä jälleen kerran kiitos kaikille osallistuneille. Myös vastiketalkoot olivat odottamattoman suuria. Vastikejuhlat on järjestetty ja suurin osa vastikkeista postitettu niillekin, jotka eivät päässeet paikalle. Mikäli oma vastikkeesi ei ole vielä kolahtanut postiluukusta, näin tulee hyvin pian tapahtumaan. The Ulkopolitistin väki pitää siitä huolen, että jokainen toimintaamme tukenut saa tilatun vastikkeen haltuunsa alkusyksyn aikana.

Monet ovat kyselleet The Ulkopolitist mukien, kassien, lasinalusten tai haalarimerkkien saatavuutta vielä kampanjan jälkeenkin. Älkää huolehtiko, tuotteita saa tilattua loppuvuodesta.

Verkkosivu-uudistus

Eräs merkittävä uudistus mahdollistui juuri joukkorahoituskampanjan ansiosta, nimittäin The Ulkopolitistin uudet verkkosivut. Projekti on parhaillaan hyvässä vauhdissa, ohjesääntönään parempi luettavuus ja selkeys. Tavoitteena on luoda myös entistä mobiili- ja tablettiystävällisemmät sivut, joissa sisällön ja lukijan välillä on mahdollisimman vähän ylimääräistä. Päätteen äärellä artikkeleita lukevia ei luonnollisesti unohdeta. Sivut tulevat The Ulkopolitistin uudistusta heijastaen näyttämään tyylikkään raikkailta ja ennen muuta selkeiltä, olipa sisällön pääosassa sitten teksti, kuva tai ääni.  


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *