(Huomioithan, että tämä artikkeli on yhdeksän vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitist etsii kirjoittajia

The Ulkopolitist | 30.07.2015

kirjoittajat
Arvoisat lukijamme,

edellisten neljän vuoden aikana The Ulkopolitist on ollut kiinteä osa Suomen kasvavaa #turpo-yhteisöä. Tänä aikana olemme julkaisseet lukuisia suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälistä politiikkaa käsitteleviä kannanottoja, analyysejä sekä vähemmän vakavia kynäilyjä. Vuonna 2011 käynnistetty projekti on kasvanut suosituksi ja tunnustetuksi verkkolehdeksi, jota lukevat yhtä lailla asiantuntijat, päättäjät kuin ammattilaisetkin – unohtamatta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita maallikkoja. Toisin sanoen lukijakuntamme muodostuu kasvavasta joukosta ihmisiä, jotka haluavat paremmin ymmärtää kansainvälispoliittisia ilmiöitä.

Toimituksemme tavoitteena on The Ulkopolitistin kehittäminen johtavaksi kansainvälisen politiikan ilmiöihin keskittyväksi verkkolehdeksi Suomessa. Tähän asti olemme pääasiallisesti vastanneet omin voimin sisällöntuotannosta, mutta toimituksen ulkopuolisten asiantuntijoiden vieraskirjoituksilla on ollut yhä tärkeämpi rooli. Pyrimme jatkossa julkaisemaan entistä kattavammin ja ajankohtaisemmin analyysejä Suomesta ja maailmasta lukijoidemme iloksi. Tähän toimitus ei kykene yksin.

Etsimmekin kirjoittajia, joilla on palava mielenkiinto ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kansainvälisen politiikan ilmiötä kohtaan sekä kyky tuottaa analyyttistä tekstiä. Erityisen tervetulleita ovat kirjoittajat, joilla on vahvaa tietämystä Aasiasta, Pohjois- ja Latinalaisesta Amerikasta, Euroopan unionista tai ilmasto- ja kehityskysymyksistä, mutta myös muihin aihealuisiin erikoistuneet kirjoittajat ovat enemmän kuin tervetulleita. Kiikarissamme ovat varsinkin maisteriopiskelijat, tohtorikoulutettavat, tutkijat ja eri asiantuntijatehtävissä työskentelevät henkilöt, jotka kokevat tärkeäksi tuoda analyyttisiä näkökulmia osaksi kotimaamme julkista keskustelua.

Tavoitteenamme on alkusyksyn aikana koota The Ulkopolitistiin kirjoittajajoukko, joka osallistuu verkkolehden tuottamiseen säännöllisesti. Kirjoittajaporukkaan mukaan lähteminen tarkoittaa sitoutumista ainakin yhden ”lukukauden” (elo-joulukuu/tammi-toukokuu) ajaksi. Kirjoittamistahdin voi kuitenkin sovittaa itselleen sopivaksi: lukukauden aikana kirjoittajilla on kahdesta neljään julkaisuvuoroa.

Koska The Ulkopolitist on omakustanteinen, vapaaehtoispohjalta toimiva julkaisu, emme voi ainakaan toistaiseksi tarjota julkaistuista teksteistä rahallista korvausta. Tarjoamme kuitenkin kirjoittajille mainetta ja kunniaa – tai vähintäänkin mahdollisuuden kirjoittaa itseään kiinnostavista aiheista laajalle, koko ajan kasvavalle yleisölle. Ennen kaikkea tarjoamme mahdollisuuden päästä osaksi projektia, jota on tarkoitus kehittää kunnianhimoisesti tulevien kuukausien ja ensi vuoden aikana.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan The Ulkopolitistin kirjoittajajoukkoon, lähesty rohkeasti meitä sähköpostilla ([email protected]) 23.8.2015 mennessä. Liitä viestiin pieni kirjoitusnäyte (essee/artikkeli/linkki blogikirjoitukseen tms.) ja kerro lyhyesti osaamisalueistasi sekä motivaatiostasi kirjoittaa julkaisuumme. Lisätietoja kirjoittajaohjelmasta voi myös tiedustella The Ulkopolitistin facebook-sivun kautta tai twitterissä tunnukselta @ulkopolitist.

Haluamme muistuttaa lukijoitamme myös siitä, että perinteiset vieraskynät ovat edelleen hyvin toivottuja. Lisää vieraskirjoituksista voit lukea täältä.

Säännöllinen julkaisutoimintamme alkaa jälleen elokuussa.

Hyvää loppukesää,
The Ulkopolitistin toimitus


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *