(Huomioithan, että tämä artikkeli on yhdeksän vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Uhmaikäisestä Nato-pissikseksi: The Ulkopolitist 4 vuotta

The Ulkopolitist | 15.05.2015
UPT synttärit

The Ulkopolitist täyttää neljä vuotta!

 

 [T]sekatkaa oikeesti mitä kouluja nää on käyneet ketkä koordinoi meidän ulkopolitiikkaa”
– 
Käyttäjä  Jolle, Modern Day Outlaws keskustelufoorumi, 30.3.2015

NATO-pissikset on nyt kehittäneet tällasen”
– 
Johan ”Böbbelmeister” Bäckman, viserrys, 30.4.2015

 

Rakkaat lukijamme,

tänään toukokuun 15. päivä on tullut kuluneeksi 4 vuotta siitä, kun The Ulkopolitist julkaisi ensimmäisen postauksensa. Tämä postaus on puolestaan jo 471. vaatimattomassa valtavirtamediassamme ulkopolitiikan koordinointielimessämme Nato-pissispiirissämme verkkojulkaisussamme. Syntymäpäivämme kunniaksi on jälleen aika katsaukselle, jossa katsotaan kuluneen vuoden aikaansaannoksia ja huippuhetkiä.

Syksyllä 2014 The Ulkopolitist kävi läpi merkittävimmän mullistuksen lyhyen historiansa aikana, kun sen toimitus astui kohun saattelemana esiin nimimerkkien takaa – eikä nimimerkeistä luopuminen ole menoa haitannut. The Ulkopolitistin äijäenergialle saatiin myös erittäin tervetullutta tasapainoa, kun toimitus laajeni yhdellä Elina Ylä-Monosen astuttua mukaan remmiin.

Toinen syyskauden merkittävistä tapauksista oli Eurooppasalissa järjestetty keskustelutilaisuus Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. STT:n uutispäätoimittaja Minna Holopaisen johdolla Hiski Haukkala, Risto E.J. Penttilä ja Elisabeth Rehn pohtivat Suomen asemaa ”kohtalon kolmiossa”. Tilaisuus sai sosiaalisessa mediassa paljon huomiota – myös ”kansantasavaltoihin” vetoa tuntevilta dosenteilta.

Alkuvuoden 2015 aikana The Ulkopolitistia on luettu jo useammin kuin vuoden 2012 aikana kokonaisuudessaan – yhteensä yli 54 000 kertaa. Facebookissa tykkääjämäärämme saavutti äskettäin 2000 fanin rajapyykin, ja Twitter-tilimme seuraajien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti vuodessa 3600:sta yli 8300:aan. Tavoitamme siis koko ajan enemmän ja enemmän ulko- ja turvallisuus- sekä kansainvälisestä politiikasta kiinnostuneita suomalaisia.

Nousujohteemme siis jatkuu, ja siitä kiitos kuuluu jokaiselle lukijalle, tykkääjälle, seuraajalle ja jakajalle.

Käsittelemämme aiheet ovat pysyneet monipuolisina. Kulunutta kevättä on leimannut erityisesti perusporvarihallitukseen päätyneet eduskuntavaalit, jonka aikana julkaisumme haastatteli puolueiden puheenjohtajia (RKP, vihreät, kokoomus, KD, perussuomalaiset, vasemmistoliitto) tai eturivin poliitikkoja (keskusta, SDP). Kuluvana vuotena suosituimmat artikkelimme eivät kuitenkaan käsitelleet vaaleja, vaan muun muassa maahanmuuttoa, kantasuomalaisia, Ukrainan kriisiä ja Venäjä-trolleja. Tässä viisi luetuinta artikkelia edellisen vuoden ajalta:

The Ulkopolitistin sivuille päädytään timanttisen sisältömme lisäksi yhä myös toinen toistaan mielenkiintoisemmilla hakutermeillä. Esimerkiksi seksuaalisen turhautumisen googlettaminen (variaatioineen) on tuonut lukijan sivuillemme peräti 28 kertaa, ja samankaltaisia hakutermejä lienevät myös ”Fingerporin 72 neitsyttä,” ”metafora rakkaudesta” ja vähintään kummallinen ”seksi wiki doha”. Kahta lukijaa on puolestaan kiinnostanut, mitä Frederikin laulussa Volga tapahtuu, ja tähän toimituksemme tietää kyllä vastauksen. Ja mitä uudelleen lämmitettyyn #IRsotaan tulee, Matti Pesua haettiin (variaatioineen) yli 50 kertaa, Hiski Haukkalaa vain hieman yli 10. Game. Set. Match.

Vieraskirjoituksista on tullut yhä tärkeämpi osa verkkojulkaisuamme, ja olemme kuluneen vuoden aikana saaneet useita laadukkaita kirjoituksia monista eri aiheista. Kiitämme nöyrästi Otto Steniusta, Aleksi Roinilaa, Ilona Lahdelmaa, Niklas Saxénia, Mitjo Vaulasvirtaa, Matti Purasta, Aleksi Korpelaa, Lauri Kangasniemeä, Antti Parosta, Teemu Häkkistä (x2), Vesa Ahoniemeä, Tarja CronbergiäIlmari Käihköä sekä Henri Vanhasta.

Muistuttaisimme myös lukijoitamme edelleen mahdollisuudesta tarjota vieraskirjoituksia julkaisuumme.

Kevättä on vielä kotvanen jäljellä, ja The Ulkopolitist pysyy edelleen taajuuksillanne ennen ansaitulle kesälomalle kirmaamista. Näihin tunnelmiin!

Lämpimin terveisin,
The Ulkopolitist


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *