(Huomioithan, että tämä artikkeli on 10 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitist 3 vuotta!

The Ulkopolitist | 16.05.2014

Mikä helvetti on the Ulkopolitist?”
– 
Anonyymi käyttäjä Iltalehden keskustelupalstalla keväällä 2013

Rakkaat lukijamme,

eilen toukokuun 15. päivä tuli kuluneeksi 3 vuotta siitä, kun The Ulkopolitist julkaisi ensimmäisen postauksensa. Yhteensä blogissa on julkaistu jo 384 toinen toistaan timanttisempaa artikkelia. Syntymäpäivämme kunniaksi on jälleen aika pienelle katsaukselle, jossa tarkastellaan ensimmäisen uhmaikävuoden aikaansaannoksia.

Vuoden aikana kävimme läpi visuaalisen ilmeen muutoksen ja olemme saaneet yli 80 000 lukukertaa lisää. Facebookissa tykkääjämäärä lähenee 1500:aa, ja pienoisesta hiljaiselosta huolimatta Twitter-tiliämme seuraa yli 3600 twiittaajaa. Olemme olleet siis vahvassa nousujohteessa. Kiitos jokaiselle lukijalle, tykkääjälle ja seuraajalle!

Käsittelemämme aiheet ovat pysyneet monipuolisina. Kulunutta kevättä on leimannut Ukrainan kriisi ja aktiviinen ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu, johon blogimme on parhaan kykymme mukaan pyrkinyt osallistumaan. Ukrainan kriisiä käsittelevät kirjoitukset olivat myös lukijoiden suosiossa. Parhaana viikkona lukijoita kertyikin yli 10 000. Suosituimpia artikkeleja kolmantena vuotenamme olivat:

Kiinnostusta herättäneet teemat olivat varsin monipuolisia. Jos yhteistä tekijää haetaan, niin merkittävin oli se seikka, että 4/5 suosituimmista artikkeleista oli näpytelty Timo R. Stewartin kultasormin. Tarjotkaahan Timolle oluet, jos satutte miehen jossakin kuppilassa tapaamaan!

Muista The Ulkopolitist -postauksista voidaan mainita blogistien yhteisvoimin tehty artikkeli Ukrainan kriisin vaikutuksista Suomeen sekä Ylen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun tehty, mutta ajan hammasta hyvin kestävä, suomalaiseen turpo-keskusteluun piristystä tuova bullshit-bingo. Pohdinnan alla oli lisäksi vaihtoehto, jos Suomella olisi ydinase. Lusikka iskettiin myös A2:n Islam-illan ja MPKK:n ”Salehzadeh-kohun” soppiin.

Mutta miten lukijat ovat löytäneet tiensä The Ulkopolitistin sivuille? Monella tavalla, kuuluu vastaus. Tekstiemme pariin voi eksyä vaikkapa kirjoittamalla Kuukkeliin ”fingerpori 72 neitsyttä” tai ”breivik demari”. Jotkut ovat myös löytäneet sivuillemme etsimällä nykyisen ulkoministeriön erikoistutkijan Hiski Haukkalan Nato-kantaa. Mikähän se muuten mahtaa olla?

Kuluneen vuoden aikana Twitterin #turpo-yhteisö on räjähtänyt käsiin Suomen turvallisuuspoliittisen keskustelun ohella. Tilanne on uusi, sillä enää ei ehdi lukemaan ja seuraamaan kaikkea, mitä maassa turvallisuuspolitiikasta sanotaan ja kirjoitetaan. The Ulkopolitist heitti Twitterissä ilmoille viserryksen, jossa kollektiiville sai lähettää terveisiä. Saimme muutamalta aktiiviselta turpo-narkilta vastauksen ja toivomuksia, joihin viitaten lupaamme, että turvallisuuspolitiikan analyysi säilyy keskeisessä osassa The Ulkopolitistissa myös tulevaisuudessa.

Tärkeä osa blogia ovat myös vieraskirjoitukset, joita kuluneen vuoden aikana myös saimme. Kiitämme nöyrästi Lauri Kangasniemeä, Eero Wahlstedtia, Niklas Saxénia (1 & 2), Ilmari Käihköä, Elina Ylä-Monosta (1 & 2) ja Antti Parosta laadukkaita kirjoituksista. Muistutamme lukijoita edelleen mahdollisuudesta tarjota vieraskirjoituksia blogiin. Ovat tervetulleempia kuin koskaan ennen.

Kevättä on vielä kotvanen jäljellä, ja The Ulkopolitist pysyy vielä vähän aikaa viriilinä ennen kesälomaa. Pysykää taajuuksilla!

Lämpimin terveisin,
The Ulkopolitist


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *