(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Sata ulkopoliittista puheenvuoroa

The Ulkopolitist | 18.11.2011

Avaruusnatsit ja meteorisodankäynti löivät noin puoli vuotta sitten The Ulkopolitist -blogin alkutahdit. Sittemmin on blogin aihepiiri laajentunut kattamaan suomalaisen ulkopoliittisen keskustelun keskeisimpiä ja ajankohtaisimpia aiheita terrorismista, perussuomalaisista ja Suomen Israelin asekaupoista lähtien aina Ottawan sopimukseen ja eurokriisin.  Sadannen julkaisun merkkipaalin kunniaksi on tähän kerätty joitakin tilastoja ja faktoja The Ulkopolitistista ja sen lukijoista.

Tähän päivään mennessä The Ulkopolistia on klikattu yli 17 000 kertaa.  Eniten vierailijoita oli kesäkuussa (3592 klikkausta) Abu Sulaiman al-Nasserin terrorisoitua tiensä suomalaisen lehdistön sivuille – tuolloin oli myös kaikkien aikojen vilkkain päivä (6. kesäkuuta: 604 klikkausta). Sittemmin Abu Sulaimania käsittelevä artikkeli Abu Sulaiman al-Nasser, Suomen Kauhu? on noussut Ulkopolitistin luetuimmaksi artikkeliksi, ja sitä on klikattu yli tuhat kertaa. Artikkeli on sittemmin laajentunut trilogiaksi, ja alkuperäiseen artikkeliin on linkki mm. amerikkalaisen terrorismitutkija Jarret Brachmanin sivuilla.

Suosituimmat kirjoituksemme paljastavat terrorismin, Naton ja Libyan olevan suosittuja aiheita:

Maailmanblogitiikan ja Tiitisen listan lisäksi olemme ajoittain linkittäneet myös muihin sivustoihin.  Tulos on hyvin moninainen:

The Ulkopolitistin on moni löytänyt erisorttisten hakujen kautta. Näiden perusteella artikkeliton Ulkopolitist (195 hakua) on suositumpi kuin artikkella varustettu The Ulkopolitist (111 hakua).  Yleisimmät asiahakusanat ovat:

  • abu sulaiman al-nasser
  • arabikevät
  • venäjän presidentinvaalit 2012

Mutta on epäperinteisemmilläkin hauilla blogiimme tultu.  Filosofisten hakujen lisäksi (”mitä ei ole olemassa”, ”ei ole syytä epäillä”), substantiivit ovat olleet yllättävän yleisiä (”pettuleipä”, ”foil hat”, ”kalapuikot”).  Toisaalta, näinkin voi löytää The Ulkopolitistin:

  • ”tuomioja on pepsodentti”
  • ”lisälainan otto”
  • ”pasilan pommi abu”
  • ”jaakko laakso konsultiksi”

The Ulkopolitistin puolivuotistaipaleelle on osunut myös mediahuomiotakin. Internetin ilmiöitä seuraavalle Aamulehden Nettikampa -sivustolle blogimme päätyi kesäkuun lopussa. Aamulehden toimittaja oli pannut merkille, että ”ryhmä nuoria suomalaisia ulkopolitiikan harrastajia ja seuraajia on perustanut railakkaan blogin nimeltä The Ulkopolitist”, ja arvioi että ”kaikki tämä elämöinti taitaa muuttaa suomalaista keskusteluilmapiiriä enemmän kuin Neuvostoliiton hajoaminen ja Berliinin muurin murtuminen yhteensä.”  Vaikka Ulkopolitist taitaa jäädä kuitenkin kakkoseksi näille maailmanpolitiikan merkkitapahtumille,  yritys on kovaa ja Suomen ulkopoliittisen veneen keikuttaminen on ollut blogin tavoite alusta saakka, vaikka sen Aamulehti olikin määrittelyssään hiukan harhaanjohtava; ”The Ulkopolitist yrittää mahdotonta: se yhdistää huumorin Suomen ulkopolitiikkaan.”

Sadan blogiartikkelin ohessa The Ulkopolitistin kirjoittajakatras on ehtinyt sotkeutua myös ulkopoliittiseen kommentointiin muissa medioissa. Ulkopolitistien kirjoituksia on voinut bongata mm. Ulkopolitiikka-lehdessä sekä Helsingin Sanomissa.

Edellisen sadan postauksen aikana The Ulkopolitist on ottanut kantaa moneen ulkopoliittiseen kysymykseen, ja muistuttaisimme, että kaikki vanhat artikkelimme löytyvät Arkistosta ja kirjoittajavalikon kautta voi tarkastella jokaisen kirjoittajan tekstejä erikseen. Seuraavan sadan postauksen aikana Ulkopolitist tulee jatkamaan vanhojen aiheiden käsittelyä, sekä kirjoittaa ison läjän postauksia, jotka elämöivät ulkopolitiikalla. Lukijoiden kannattaa myös odottaa tulevia vierailevien kirjoittajien puheenvuoroja, luvassa on muutama iso yllätys, niin kirjoittajien kuin aihepiirienkin muodossa.

Aivan lopuksi haluaisimme kiittää kaikkia lukijoitamme, ilman teitä tätä blogia ei olisi. Jatkakaa  siis kommentointia ja ottakaa vastaisuudessakin osaa keskusteluun!

ps. Muistuttaisimme myös, että blogin lisäksi meitä voi seurata sekä Facebookissa että Twitterissä.


Kommentit

[...] te, hyvät lukijat, sitten olette kiinnostuneita? Kuten sadannen postauksemme kunniaksi, kerrataan tässä hieman suosituimpia aiheita ja artikkeleita. Luetuimpien juttujen [...]


Kiitokset kehuista. Kommentit ovat aina tervetulleita, vaikka ei välttämättä ihan Nato-asioissa ollakaan samaa mieltä.


Hieno blogi. Meillä Natonallassakin on seurattu Ulkopolistia foliohattu päässä keikkuen. http://natonalla.blogspot.com/2011/10/isoille-taisteluroboteille-pienia.htmlLisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *