(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Linkkivinkki: Vasara ja sirppi -indeksi

Mies ulkosuomalainen | 17.08.2011

Ylihuomenna tulee kaksikymmentä vuotta täyteen Neuvostoliiton viimeisestä elvytysyrityksestä. The Guardian:in DataBlog muistaa tätä tapahtumaa julkaisemalla varsin kiinnostavan visualisoinnin entisten neuvostotasavaltojen kehityksestä.

Data on jo itsessään kiinnostavaa, mutta sen esitystapa tekee siitä vielä paremman.  Vasara ja sirppi -indeksi kertoo haikailevatko maat neuvostonostalgiaa vai onko katse kääntynyt kohti länttä; on myös vaalimittari joka esittelee vapaiden vaalien määrää.  Mukana on myös talous- ja kasvutilastoja lyhyiden maakohtaisten kuvailujen kera.

Raakadata (ah!) myös löytyy sivulta.  Suosittelen illan lukulinkiksi.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *