(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Linkkivinkki: Vasara ja sirppi -indeksi

Mies ulkosuomalainen | 17.08.2011

Ylihuomenna tulee kaksikymmentä vuotta täyteen Neuvostoliiton viimeisestä elvytysyrityksestä. The Guardian:in DataBlog muistaa tätä tapahtumaa julkaisemalla varsin kiinnostavan visualisoinnin entisten neuvostotasavaltojen kehityksestä.

Data on jo itsessään kiinnostavaa, mutta sen esitystapa tekee siitä vielä paremman.  Vasara ja sirppi -indeksi kertoo haikailevatko maat neuvostonostalgiaa vai onko katse kääntynyt kohti länttä; on myös vaalimittari joka esittelee vapaiden vaalien määrää.  Mukana on myös talous- ja kasvutilastoja lyhyiden maakohtaisten kuvailujen kera.

Raakadata (ah!) myös löytyy sivulta.  Suosittelen illan lukulinkiksi.