(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

NAFO pähkinänkuoressa

Synkeä yksinpuhelu | 31.05.2011

Ulkopolitistin tämänviikkoisen kv-järjestöesittelyn kohteena on Luoteis-Atlantin kalastusjärjestö, eli kaverien kesken Nafo. Tämä Pohjois-Atlantin sopimusjärjestön tuntemattomampi pikkuveli ei ole ainakaan vielä onnistunut herättämään suuria tunteita ja loogisia virhepäätelmiä suomalaisessa ulkopoliittisessa keskustelussa perheenjäsenensä tapaan. Liekö tämä todellinen pohja Islannin, Norjan ja Tanskan vahvalle transatlanttiselle painotukselle ulko- ja turvallisuuspolitiikassa? Kuvassa turska, joka on perin atlanttinen eläin. Transatlanttisin kotimaisista kaloistamme lienee silakka, jonka nimi vaihtuu silliksi sen vaeltaessa Juutinrauman läpi isolle merelle.

Ohessa linkki järjestön kotisivulle: http://nafo.int


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *