(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Renny Harlin ja Georgian sota

Synkeä yksinpuhelu | 19.05.2011

Oheisessa linkistä voi saada esimakua Renny Harlinin uusimmasta mestariteoksesta. ‘5 Days of August’ kertoo Georgian ja Venäjän heinäkuussa 2008 käymän sodan tarinan amerikkalaisen valokuvaajan näkökulmasta. Andy Garcia on Mikheil Saakashvili. Ulkopolitistin kulttuurikirjeenvaihtaja tulee analysoimaan filmin kv-poliittista tulkintaa jahka saamme sen käsiimme.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=G7vR25B5q3g]

Sillä välin voi kerrata tapahtumien kulun Svante Cornellin ja Frederick Starrin toimittamasta ‘Guns of August 2008. Russia’s War in Georgia’ teoksesta. Populaarimman amerikkalaisen näkökulman tarjoaa hiljattain edesmenneen Ronald Asmuksen ‘Little War That Shook the World’.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *