(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Obi-Wan Kenobin kuolema – voitto jedienvastaiselle sodalle, tappio galaktiselle oikeudelle?

taivaanrannanmaihari | 18.05.2011

The Galactic Empire Times julkaisi hiljattain artikkelin, jossa kerrotaan Obi-Wan Kenobin, ”galaksin etsityimmän miehen” kuolleen Imperiumin iskujoukkojen hyökkäyksessä Tatoiinella. Lordi Vader julisti oikeuden tapahtuneen, ja uskoo Kenobin kuoleman olevan ”merkittävä askel jedikapinan vastaisessa taistelussa”. Tiedotustilaisuudessaan Vader kuitenkin painotti, ettei Kenobin kuolema merkitse taistelun loppua: ”Meidän täytyy jatkaa töitä jediterrorismin kukistamiseksi Coruscantilla ja muualla galaksissa”.

Nähtäväksi jää, kuinka vakava isku Obi-Wan Kenobin menetys on hänen johtamilleen radikaaleille jedikapinallisille, terrorismiasiantuntijat nimittäin uskovat hänen operatiivisen roolinsa olleen hyvin rajallinen. Kenobin symbolinen merkitys oli sitävastoin merkittävä, ja hänen kuolemansa saattaa johtaa kostoiskuihin Imperiumia vastaan.

Ihan kuin jotain tällaista olisi sattunut aivan vastikään?


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *