AUKIO – Yhteinen keskustelu globaalista tulevaisuudesta

Mistä syntyy suomalaisuus – entä eurooppalaisuus? Miksi monikulttuurisuus on joillekin kirosana? Muodostuuko oma identiteetti perhetaustasta ja kotimaasta vai onko se yhdistelmä somen, kavereiden ja kulttuurin vaikutusta? 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin haemme vastauksia keskustakirjasto Oodin Maijansalissa järjestettävässä AUKIO-tapahtumassa maanantaina 16. toukokuuta kello 16–19.

AUKIO on nuorille suunnattu keskustelutilaisuus, jossa puheenaiheina ovat globaali muuttoliike, identiteetti ja eurooppalaisuus. Monikulttuurisuus ei ole politiikan sanahelinää vaan jokapäiväistä arkea. Nuoret ansaitsevat parempaa ja kattavampaa keskustelua kansainvälisestä tulevaisuudesta – ja kukapa siitä puhuisi paremmin, kuin nuoret itse. 

AUKIOlla äänessä ovat videohaastattelun muodossa 13–18-vuotiaat helsinkiläisnuoret, jotka kertovat ajatuksiaan tapahtuman teemoista. Paikan päällä järjestetään lisäksi paneelikeskustelu, jossa panelisteina ovat nuoret asiantuntijat: YK:n nuorisodelegaatti Hung Ly, Eurooppanuorten Tähdistö-median päätoimittaja Nea-Bettina Baarman, Vantaan Vihreiden varavaltuutettu ja The Ulkopolitist -kollektiivin jäsen Gurmann Saini sekä Helsingin yliopiston EU-uralähettiläs Olivia Mujunen. Illan päättää toimittaja ja aktivisti Zahra Karimyn keynote-puhe.

Tapahtuman aikana on mahdollista vierailla myös EU@Oodi-näyttelytilassa, joka esittelee Euroopan unionin toimintaa.

AUKIOn aikataulu:

16.00 Tervetuloa AUKIOlle! Maijansalissa tarjolla pientä syötävää ja virvokkeita nopeimmille – ole siis ajoissa paikalla!

16.20 Tekijöiden tervetuliaissanat

16.30 Nuorten näkemyksiä monikulttuurisuudesta -videosarjan esitys

17.15 Eurooppa, identiteetti ja tulevaisuus -paneelikeskustelu, panelisteina Hung Ly, Nea-Bettina Baarman, Gurmann Saini ja Olivia Mujunen

18.15 Keynote-puheenvuoro, Zahra Karimy

18.45 Kysymyksiä ja keskustelua

AUKIO-hanketta tukee Viestintä ja kehitys -säätiö VIKES sekä EU@Oodi. Hankkeen sisältö julkaistaan The Ulkopolitist -verkkomediassa.