(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Europolitist podcast – Tuntematon parlamentti

Tuomas Lähteenmäki | 31.10.2019

Uuden kahdeksanosaisen Europolitist-podcastin ensimmäisessä jaksossa kysytään, onko Unionilla tunnettuusongelma, ja mistä se johtuu?

Suomen EU-jäsenyys täyttää ensi vuonna 25 vuotta. EU-politiikalla ja Euroopan parlamentilla on kuitenkin ajoittain maine kaukaisina hallintohimmeleinä, jotka eivät juuri kosketa ihmisten arkea.

Tämä on ristiriitaista, sillä jopa kahdeksankymmentä prosenttia lainsäädännöstämme juontaa juurensa EU-tason päätöksistä. Unionin päätöksenteko koskee siis meitä kaikkia joka päivä hyvin arkisissa asioissa.

Kuinka EU:sta voisi sitten tehdä helpommin lähestyttävän, vai tarvitseeko edes? Ja millaista valtaa Suomen mepeillä ja ylipäätään Euroopan parlamentilla on? Kuvaako koko EU-politiikkaa yksi ainoa sana: kompromissi?

Europolitistin ensimmäisessä jaksossa lennähdetään toimittaja Anna Sarasteen mukana Euroopan parlamenttiin Brysseliin. 

Vieraina:

Pekka Nurminen työskentelee Euroopan parlamentin pääsihteeristössä. Hän on aiemmin toiminut Euroopan parlamentin Suomen-toimiston päällikkönä ja toinen Euroopan parlamentti -kirjan kirjoittajista.

Heli Satuli on toimittaja ja Brysselin kirjeenvaihtaja MustRead -digimediassa. Satuli on myös uuden EU-perusteoksen kirjoittaja.

Europolitist-podcastista:

Europolitist on toteutettu yhteistyönä The Ulkopolitistin ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Jaksojen aiheina ovat Euroopan unionin syksyn 2019 polttavimmat kysymykset. Niitä ovat muun muassa brexit, ilmastonmuutos, maahanmuutto ja EU:n rooli suurvaltojen puristuksissa.

Kahdeksan osaisessa ohjelmassa vierailee yhteiskunnallisia vaikuttajia, asiantuntijoita, kansalaisia sekä europarlamentaarikkoja. Jaksoja toimittavat Tuomas Lähteenmäki, Annastina Haapasaari ja Anna Saraste. Taustatoimittajina ja leikkauspöydällä työskentelevät Tapio Pellinen, Veera Pennanen sekä Petri Vanhanen. 

Äänitys: 17.10.2019

Juontajat: Anna Saraste, Tuomas Lähteenmäki ja Annastina Haapasaari.

Editointi: Tapio Pellinen

Jingle: Petri Vanhanen


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *