Henri Vanhanen – toimitussihteeri

Henri Vanhanen – toimitussihteeri

Henri Vanhanen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Henriä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymykset. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriöstä, Euroopan parlamentista sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön tehtävistä. – Lue Henrin kirjoittamat jutut.
Ilmar Metsalo – toimittaja

Ilmar Metsalo – toimittaja

Ilmar Metsalo valtiotieteiden maisteri ja viestinnän ammattilainen. Poliittista historiaa pääaineenaan opiskellut Ilmar tutki gradussaan ulkoministeriön analyysejä Baltian tilanteesta Neuvostoliiton hajotessa. Hän on suorittanut sivuainekokonaisuudet Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksella sekä University College Londonin School of Slavonic and East European Studiesissa. – Lue Ilmarin kirjoittamat jutut.
Sanna Orava – toimittaja

Sanna Orava – toimittaja

Sanna Orava on Helsingin yliopistosta valmistunut poliittisen historian maisteri, yhteiskunta-aktiivi ja myöhäisherännäinen nordisti, joka oppi Norjassa suomalaiset sotilasarvot sekä sujuvan ruotsin kielen. Sanna työskenteli arktisen turvallisuuspolitiikan ja pohjoismaisen yhteistyön parissa Suomen Oslon-suurlähetystössä 2012–2016. Tätä nykyä hän edistää pohjoismaista puolustusyhteistyötä Suomen puolustusministeriössä NORDEFCO-asiantuntijan tehtävässä. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.
Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä on opiskellut poliittista historiaa Helsingissä ja Hampurin Universität der Bundeswehrissä. Tällä hetkellä hän tekee strategista ja yhteiskunnallista viestintää viestintätoimisto Tekirissä. Hän on työskennellyt aiemmin myös Suomen Nato-edustustossa ja Ydin-lehdessä. Ilari on kiinnostunut historiapolitiikasta, kansainvälisestä kommunikaatiosta sekä nationalismista. – Lue Ilarin kirjoittamat jutut.
Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen on STT:n toimittaja ja Suomen Punaisen Ristin blogin päätoimittaja. Takaa löytyvät toimittajaopinnot ja rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkinto Tampereen yliopistosta sekä Aleksanteri-instituutin maisterikoulu. Hänen suurimmat kiinnostuksenkohteensa ovat Suomen, EU:n ja Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikat.
Matti Pesu – kirjoittaja

Matti Pesu – kirjoittaja

Matti Pesu on tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisestä politiikasta. Häntä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, Euroopan turvallisuuskysymykset ja transatlanttiset suhteet sekä diplomaattinen historia. – Lue Matin kirjoittamat jutut.

Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen on tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa. Hän on väitellyt yleisestä historiasta filosofian tohtoriksi vuonna 2014. Hänen väitöskirjansa käsittelee Britannian parlamentin roolia sotaan lähdettäessä vuosina 1982–2003, ja hän on keskittynyt puolustuspoliittisen päätöksenteon sekä Euroopan integraation historiaan. Häkkisen nykyinen tutkimushanke keskittyy maanpuolustustahtoon liittyvän poliittisuuden tutkimiseen. – Lue Teemun kirjoittamat jutut.
Taneli Urmas – kirjoittaja

Taneli Urmas – kirjoittaja

Taneli Urmas on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Pääaineensa talous- ja sosiaalihistorian lisäksi hän on perehtynyt Venäjän ja entisen Neuvostoliiton alueen kysymyksiin Aleksanteri-instituutin opinnoissa. Taneli on kiinnostunut esimerkiksi siirtolaisuudesta ja muista transnationaaleista ilmiöistä. Työkokemusta hänellä on valtionhallinnosta ulko- ja sisäasioiden hallinnonaloilta sekä tutkimustehtävistä.
Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli on kasvatustieteen tohtori ja Elisabeth Rehn – Bank of Ideas -ajatushautomon puheenjohtaja. Kaisa on väitellyt lottien selviytymisestä sodassa ja kirjoittanut tietokirjan naisista armeijassa. Hän on työskennellyt Maanpuolustuskorkeakoulussa ja vapaaehtoisissa maanpuolutusjärjestöissä sekä rauhanturvaajana Kosovossa. Kaisaa kiinnostaa osallistavan turvallisuuden ja kestävän rauhan edistäminen. – Lue Kaisa-Marian kirjoittamat jutut.
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt