Ilmar Metsalo – toimitussihteeri

Ilmar Metsalo – toimitussihteeri

Ilmar Metsalo on poliittisesta historiasta valmistunut valtiotieteiden maisteri. Hän työskentelee viestinnän suunnittelijana ja työstää töiden ohella artikkelia Suomen ulkopolitiikan murroksesta Neuvostoliiton hajotessa. Ilmar on suorittanut sivuainekokonaisuudet Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksella sekä University College Londonin School of Slavonic and East European Studiesissa. – Lue Ilmarin kirjoittamat jutut.
Sanna Orava – toimittaja

Sanna Orava – toimittaja

Sanna Orava on Helsingin yliopistosta valmistunut poliittisen historian maisteri, yhteiskunta-aktiivi ja myöhäisherännäinen nordisti, joka oppi Norjassa suomalaiset sotilasarvot sekä sujuvan ruotsin kielen. Sanna työskenteli arktisen turvallisuuspolitiikan ja pohjoismaisen yhteistyön parissa Suomen Oslon-suurlähetystössä 2012–2016. Tätä nykyä hän edistää pohjoismaista puolustusyhteistyötä Suomen puolustusministeriössä NORDEFCO-asiantuntijan tehtävässä. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.
Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä on opiskellut poliittista historiaa Helsingissä ja Hampurin Universität der Bundeswehrissä. Tällä hetkellä hän tekee strategista ja yhteiskunnallista viestintää viestintätoimisto Tekirissä. Hän on työskennellyt aiemmin myös Suomen Nato-edustustossa ja Ydin-lehdessä. Ilari on kiinnostunut historiapolitiikasta, kansainvälisestä kommunikaatiosta sekä nationalismista. – Lue Ilarin kirjoittamat jutut.
Henri Vanhanen – toimittaja

Henri Vanhanen – toimittaja

Henri Vanhanen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hänellä on opintotaustaa myös Aleksanteri-instituutista ja Berkeleyn yliopistosta. Henriä kiinnostaa Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymykset. Työkokemusta hänellä on Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön tehtävistä, Suomen Atlantti-Seurasta sekä ulkoasiainministeriöstä. – Lue Henrin kirjoittamat jutut.

Anni Moilanen – kielenhuoltaja

Anni Moilanen – kielenhuoltaja

Anni Moilanen on kieli- ja kirjallisuusammattilainen, joka työskentelee kustannustoimittajana. Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri on suorittanut osan tutkinnostaan Etelä-Afrikassa Stellenboschin yliopistossa, ja Anni onkin kiinnostunut muun muassa postkolonialistisesta kirjallisuudentutkimuksesta sekä Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kulttuurisen itsenäisyyden haasteista. Anni on osa The Ulkopolitistin kielenhuoltotiimiä.
Henna Leskelä – kielenhuoltaja

Henna Leskelä – kielenhuoltaja

Henna Leskelä on yksi The Ulkopolitistin kielenhuoltajista. Leipätöikseen hän huoltaa suomen kieltä Ruotsissa. Hän on valmistunut pohjoismaisten kielten maisteriksi Tampereen yliopistosta ja täydentää nyt suomen kielen ja viestinnän opintojaan Helsingin yliopistossa. Aiemmin Henna on ollut Kotimaisten kielten keskuksessa tekemässä Kielitoimiston ohjepankki -tietokantaa, jota hän suosittelee lämpimästi kaikille työkseen kirjoittaville.

Matti Pesu – kirjoittaja

Matti Pesu – kirjoittaja

Matti Pesu on vieraileva tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisestä politiikasta. Häntä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, Euroopan turvallisuuskysymykset ja transatlanttiset suhteet sekä diplomaattinen historia. Aiemmin Matti on työskennellyt Tampereen rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIssa, ulkoministeriössä sekä Euroopan komissiossa. – Lue Matin kirjoittamat jutut.
Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen on tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa. Hän on väitellyt yleisestä historiasta filosofian tohtoriksi vuonna 2014. Hänen väitöskirjansa käsittelee Britannian parlamentin roolia sotaan lähdettäessä vuosina 1982–2003, ja hän on keskittynyt puolustuspoliittisen päätöksenteon sekä Euroopan integraation historiaan. Häkkisen seuraava tutkimushanke keskittyy maanpuolustustahdon tutkimukseen. – Lue Teemun kirjoittamat jutut.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type