Vastaava päätoimittaja

Timo R. Stewart

Timo R. Stewart

Timo R. Stewart on Helsingin yliopistosta valmistunut valtiotieteiden tohtori, joka työskentelee parhaillaan fundamentalismin aatehistoriaan liittyvän tutkimusprojektin parissa. Hänen väitöskirjansa käsitteli suomalaisen kristillisen sionismin aatehistoriaa. Timo on aiemmin työskennellyt Suomen Lähetysseurassa Myanmarin rauhanhankkeen projektipäällikkönä, tutkijana Jerusalemissa, toimittajana ja tuottajana STT:llä, sekä Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa. – Lähetä sähköpostia Academia-linkki Lue Timon kirjoittamat jutut.

Toimituspäälliköt

Jussi Heinonkoski

Jussi Heinonkoski

Jussi Heinonkoski on Finnish Middle East Consulting Groupin toimitusjohtaja ja Lähi-idän politiikkaan sekä talouteen keskittyvä analyytikko. Hänellä on valtio-opin ja kauppatieteen kandidaatin tutkinnot Queen Maryn yliopistosta, eurooppalaisen talouspolitiikan maisterintutkinto London School of Economicsista sekä ranskan kielen ja kulttuurin sertifikaatti Sorbonnen yliopistosta. – Lue Jussin kirjoittamat jutut.
Matti Pesu

Matti Pesu

Matti Pesu on vieraileva tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisestä politiikasta. Häntä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, Euroopan turvallisuuskysymykset ja transatlanttiset suhteet sekä diplomaattinen historia. Aiemmin Matti on työskennellyt Tampereen rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIssa, ulkoministeriössä sekä Euroopan komissiossa. – Lue Matin kirjoittamat jutut.

Viestintäpäällikkö

Anna Tervahartiala

Anna Tervahartiala

Anna Tervahartiala on kansainväliseen politiikkaan sekä ihmisoikeus- ja kehityskysymyksiin erikoistunut kuvajournalisti ja viestinnän ammattilainen. Anna on suorittanut sosiaali- ja kulttuuriantropologian kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa ja visuaalisen journalismin maisteriopinnot Tampereen yliopistossa. Tällä hetkellä Anna vastaa kansainvälisen Uskonnollisten ja perinteisten rauhantoimijoiden verkoston viestinnästä Kirkon Ulkomaanavulla. – Annan töitä voi nähdä täällä.

Toimitussihteerit

Matti Puranen – Aasia ja Tyynimeri

Matti Puranen – Aasia ja Tyynimeri

Matti Puranen on Aasiaan ja erityisesti Kiinan politiikkaan ja historiaan keskittyvä jatko-opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Hänen väitöskirjansa käsittelee kiinalaisia maailmanpolitiikan teorioita. Aiemmin Matti on suorittanut yleisen historian ja valtio-opin maisteritutkinnot Jyväskylän yliopistossa. Hän kirjoittaa toisinaan myös esimerkiksi vanhoista peleistä. – Lue Matin kirjoittamat jutut.
Ilkka Tiensuu – Amerikat

Ilkka Tiensuu – Amerikat

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta ja valtionhallinnosta sekä ulko- että sisäministeriön hallinnonaloilta.  – Lue Ilkan kirjoittamat jutut.

Tomas Wallenius – Eurooppa

Tomas Wallenius – Eurooppa

Tomas Wallenius on jatko-opiskelija Oxfordin yliopistossa. Hän on kiinnostunut kansainvälisten suhteiden teoriasta ja kansainvälisestä historiasta (erityisesti kansainvälisen oikeuden ja diplomatian). Hänellä on tutkinnot valtio-opista Helsingistä ja kansainvälisistä suhteista Oxfordista. – Lue Tomaksen kirjoittamat jutut.
Alex Pitkänen – Konfliktit ja turvallisuus

Alex Pitkänen – Konfliktit ja turvallisuus

Alex Pitkänen on maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintresseihin lukeutuvat muun muassa kansainvälisen politiikan teoriat, poliittinen väkivalta ja filosofiset näkökulmat sodan tutkimukseen. Aiemmin Alex on työskennellyt avustavana tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa ja valtio-opin valmennuskurssiopettajana. – Lue Alexin kirjoittamat jutut.
Hinni Aarninsalo – Lähi-itä ja Afrikka

Hinni Aarninsalo – Lähi-itä ja Afrikka

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin.

Sanna Raita-aho – Lähi-itä ja Afrikka

Sanna Raita-aho – Lähi-itä ja Afrikka

Sanna Raita-aho on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Hän työskentelee parhaillaan Ylen avustajana Turkissa. Ennen tätä hän on työskennellyt muun muassa toimittajana STT:llä ja harjoittelussa Suomen suurlähetystössä Ankarassa. Hän on opiskellut myös Lähi-idän tutkimusta. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.

Ilmar Metsalo – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Ilmar Metsalo – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Ilmar Metsalo on poliittisesta historiasta valmistunut valtiotieteiden maisteri. Hän työskentelee viestinnän suunnittelijana ja työstää töiden ohella artikkelia Suomen ulkopolitiikan murroksesta Neuvostoliiton hajotessa. Ilmar on suorittanut sivuainekokonaisuudet Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksella sekä University College Londonin School of Slavonic and East European Studiesissa. – Lue Ilmarin kirjoittamat jutut.

Elina Ylä-Mononen – Podcastit

Elina Ylä-Mononen – Podcastit

Elina Ylä-Mononen on Venäjään ja turvallisuuspolitiikan identiteettikysymyksiin erikoistunut kansainvälisten suhteiden maisteri, vapaa toimittaja ja monimediatuottaja. Hänellä on tutkinnot London School of Economicsista ja University College Londonista. – Lue Elinan kirjoittamat jutut.
Hae
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type