Vastaava päätoimittaja

Anna Tervahartiala

Anna Tervahartiala

Anna Tervahartiala on kansainväliseen politiikkaan ja kehityskysymyksiin erikoistunut viestinnän ammattilainen. Anna on opiskellut sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa sekä visuaalista journalismia Suomessa ja työskentelee tällä hetkellä geneveläisessä IMPACT Initiatives –ajatushautumossa. Ennen muuttoaan Geneveen Anna vastasi Uskonnollisten ja perinteisten rauhantoimijoiden verkoston viestinnästä Kirkon Ulkomaanavulla sekä työskenteli toimittajana ja kuvaajana. – Annan töitä voi nähdä täällä.Instagram

Toimituspäälliköt

Jussi Heinonkoski

Jussi Heinonkoski

Jussi Heinonkoski on Finnish Middle East Consulting Groupin toimitusjohtaja ja Lähi-idän politiikkaan sekä talouteen keskittyvä analyytikko. Hänellä on valtio-opin ja kauppatieteen kandidaatin tutkinnot Queen Maryn yliopistosta, eurooppalaisen talouspolitiikan maisterintutkinto London School of Economicsista sekä ranskan kielen ja kulttuurin sertifikaatti Sorbonnen yliopistosta. – Lue Jussin kirjoittamat jutut.

Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen – toimittaja

Johannes Jauhiainen on Helsingin Yliopistolta valmistunut valtiotieteiden maisteri ja freelance toimittaja. Gradussaan hän tarkastelin Tunisian demokratisoitumisprosessia. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksiköstä, Suomen Ranskan instituutista, Kirkon Ulkomaanavun ihmisoikeustarkkailijana Israel-Palestiinassa sekä väkivaltaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevästä järjestötoiminnasta Jordaniassa. – Lue Johanneksen kirjoittamat jutut.

Viestintäpäällikkö

Janne Soisalon-Soininen

Janne Soisalon-Soininen

Janne Soisalon-Soininen on helsinkiläinen toimittaja ja valtiotieteen maisteri. Gradussaan Janne on käsitellyt EU:n taloudellisten ja sosiaalisten tavoitteiden yhteensovittamisen problematiikkaa ja poliittiseen ongelmanasetteluun liittyvää vallankäyttöä. Hänellä on työkokemusta muun muassa Taloussanomista ja Suomen YK-edustustosta New Yorkista. Tällä hetkellä Janne työskentelee Kauppalehdessä. – Lue Jannen kirjoittamat jutut.

Toimitussihteerit

Matti Puranen – Aasia ja Tyynimeri

Matti Puranen – Aasia ja Tyynimeri

Matti Puranen on Aasiaan ja erityisesti Kiinan politiikkaan ja historiaan keskittyvä jatko-opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Hänen väitöskirjansa käsittelee kiinalaisia maailmanpolitiikan teorioita. Aiemmin Matti on suorittanut yleisen historian ja valtio-opin maisteritutkinnot Jyväskylän yliopistossa. Hän kirjoittaa toisinaan myös esimerkiksi vanhoista peleistä. – Lue Matin kirjoittamat jutut.

Mari Fabritius – Amerikat

Mari Fabritius – Amerikat

Mari Fabritius on poliittisen historian oppiaineesta valmistunut VTM. Hän on erikoistunut Latinalaisen Amerikan tutkimukseen ja erityisesti Meksikon poliittiseen lähihistoriaan. Tällä hetkellä hän työskentelee viestintätoimistossa vaikuttajaviestinnän parissa. Mari on erityisen kiinnostunut demokratisoitumiseen, siirtolaisuuteen, vallankäyttöön ja muistin politiikkaan liittyvistä ilmiöistä.
– Lue Marin kirjoittamat jutut.

Ilkka Tiensuu – Amerikat

Ilkka Tiensuu – Amerikat

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta ja valtionhallinnosta sekä ulko- että sisäministeriön hallinnonaloilta.  – Lue Ilkan kirjoittamat jutut.

Anna Saraste – Eurooppa

Anna Saraste – Eurooppa

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna on työskentelee Ylen Saksan-avustajana ja on tehnyt vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. Toimittajana hän on erikoistunut eurooppapolitiikkaan ja sananvapauskysymyksiin. The Ulkopolistille hän on raportoinut muun muassa tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.

Alex Pitkänen – Konfliktit ja turvallisuus

Alex Pitkänen – Konfliktit ja turvallisuus

Alex Pitkänen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta maailmanpolitiikan tutkimuksen linjalta. Häntä kiinnostavat muun muassa kansainvälisen politiikan teoriat, poliittisen väkivallan eri ilmenemismuodot ja yhteiskuntafilosofia. Tällä hetkellä Alex työskentelee Maanpuolustuskursseilla kurssisihteerinä. Aiemmin hän toiminut korkeakouluharjoittelijana Maanpuolustuskorkeakoululla ja valtio-opin valmennuskurssiopettajana. – Lue Alexin kirjoittamat jutut.

Hinni Aarninsalo – Lähi-itä ja Afrikka

Hinni Aarninsalo – Lähi-itä ja Afrikka

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin.

Sanna Raita-aho – Lähi-itä ja Afrikka

Sanna Raita-aho – Lähi-itä ja Afrikka

Sanna Raita-aho on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Hän työskentelee parhaillaan Ylen avustajana Turkissa. Ennen tätä hän on työskennellyt muun muassa toimittajana STT:llä ja harjoittelussa Suomen suurlähetystössä Ankarassa. Hän on opiskellut myös Lähi-idän tutkimusta. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.

Henri Vanhanen – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Henri Vanhanen – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Henri Vanhanen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Henriä kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymykset. Työkokemusta hänellä on ulkoministeriöstä, Euroopan parlamentista sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön tehtävistä. – Lue Henrin kirjoittamat jutut.

Veera Honkanen – podcastit

Veera Honkanen – podcastit

Veera Honkanen on toimittaja ja maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa. Veera on suorittanut opintoja Kuala Lumpurissa Malesiassa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. Hän on kiinnostunut Kiinasta, Kaakkois-Aasiasta, maailmanpolitiikassa ja -taloudessa tapahtuvista muutoksista sekä teknologian kehityksestä. Veera työskentelee Kauppalehdessä. – Lue Veeran kirjoittamat jutut.

Tuomas Lähteenmäki – podcastit

Tuomas Lähteenmäki – podcastit

Tuomas Lähteenmäki on viestintätiimin jäsen, jonka kiinnostuksen kohteina ovat radio- ja podcast-ohjelmien tuotanto sekä viestinnän strateginen suunnittelu. Hän työskentelee viestintäkonsulttina. Tuomas on suorittanut maisterin tutkinnot Glasgow’n ja Tampereen yliopistoista erikoistuen yritysten yhteiskuntavastuun kysymyksiin. Aiempaa PR- ja tiedotustaustaa hänellä on niin startup-kentältä kuin monikansallisista yrityksistä.

Anni Moilanen – kielenhuoltovastaava

Anni Moilanen – kielenhuoltovastaava

Anni Moilanen on kieli- ja kirjallisuusammattilainen, joka työskentelee asiaproosan ja kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana. Helsingin yliopistosta valmistunut filosofian maisteri on suorittanut osan tutkinnostaan Etelä-Afrikassa Stellenboschin yliopistossa. Hänen kielenhuoltoperiaatteensa on, että pilkun paikka on tarpeellista osoittaa mutta purismiin on tässäkään asiassa turha sortua.
Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä on kielen asiantuntija, joka työskentelee tieteellisen aikakauslehden toimitussihteerinä. Hän on valmistunut pohjoismaisten kielten maisteriksi Tampereen yliopistosta ja täydentää nyt suomen kielen ja viestinnän opintojaan Helsingin yliopistossa. Aiemmin Henna on huoltanut suomen kieltä Ruotsissa ja ollut Kotimaisten kielten keskuksessa tekemässä Kielitoimiston ohjepankki -tietokantaa, jota hän suosittelee lämpimästi kaikille työkseen kirjoittaville. – Lue Hennan kirjoittamat jutut.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type